Katthusbygge

Fortfarande under en jobbig tid med Hamilton drog mannen igång och började bygga uterummet för katterna.

_JBA5519 kopiera

Jag insåg att timingen borde kunna bli bra vad gällde Hamiltons tillfrisknande och kattgårdens färdigställande. Det såg bra ut.

_JBA5524 kopiera

En regnig dag hade utegården fått både väggar och dörr.

utegård1

Utegården invegs och helt oväntat var det EN katt som kom på hur man kom ut.

Polle

Ja, Polle… Taket var dock på väg. Det beställdes lite senare. Men precis när också Hamilton(!) kommit på hur man gjorde för att komma över och rymma så anlände taket.

utegård2

Hyllor och små gångar byggdes och två av våra inneklättermöbler beslutade vi för att flytta ut. Det finns lite växter i hörnen, men i övrigt kvarstår mitt arbete i kattrummet. Det ska bli en gräsfläck i mitten omgiven av rabatter med växter som är nyttiga och trevliga för katter. Har missat lite då jag råkade plantera en klematis. Den är lite giftig, men inget livshotande. Jag tror den får vara kvar, men jag ska placera andra lite större växter framför den. De har inte visat något intresse för den alls som tur är.

Nu händer det nog inte så mycket mer förrän nästa helg skulle jag tro.

Hoppas ni alla haft en jätteskön helg. Det har vi haft. 🙂

10 tankar på “Katthusbygge

 1. Oj, så inspirerande och snyggt! (otroligt kul bild på klätter-Polle). Nu ska det bli fart på oss också, för efter ormbettet i helgen har Tiger blivit ordinerad sträng inomhusvistelse i 2 veckor, och kanske ska vi nu passa på att vänja henne vid det livet. Vi skissar och inhämtar idéer! 🙂

  Gilla

  • Ja, vi får se hur vi gör här med Pixie. Just nu är det utegården och vårt sovrum. Hon håller på och bli knäpp i bara vårt sovrum så vi har utökat hennes område till utegården också. Hon verkar må bra, hur mår Tiger?

   Gilla

   • Jo, lilla Tiger verkar må bra nu, hon är uttråkad förstås utan utelivet, men har just därför börjat leka mer med kattungen, underbart att se! Vi filar vidare på kattgården… 😻

    Gilla

 2. Vad fint katterna har fått och vad duktiga ni är. Inga tummar mitt i handen där inte!! 😉 Hahaha… Polle ser ut som vår utbrytarkung, Sixten har också osynliga vingar som han tar fram vid behov. 😉

  Gilla

  • I alla fall en. Hahaha. Oväntat kanske att det var Polle som inte brukar vara utbrytarkungen nr 1. Utbrytarkungen nr 1 kom däremot aldrig på hur han skulle komma ut. (Pantheon)

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.