Hamiltons knäskada

Det har nog varit lite tyst från oss här ett tag. Det beror på att vi har haft lite veterinärsbesök och tyvärr fått en dålig nyhet. Hamilton har en knäskada som gör att knät hoppar, han ska in på operation i början på nästa vecka. Håll tummarna för Hamilton!

_JBA3548 kopiera

Mys-Hamme ♥

Jag har haft samtal med Agria och de ersätter då han varit försäkrad innan han var fyra månader gammal, tack Tina för att du låg på mig med försäkring tidigt. Tycker Agria är bra, men det är ett fult tillägg då man kan ha katter som kommer från katthem och såna här klausuler kanske gör det ännu svårare för äldre katter att få en ny chans.

_JBA4950 kopiera

Lugn matte, jag rör bara på framtassarna! Lite motion måste jag ha vet du.

Jag upptäckte det nog redan i höstas på promenad, men sedan blev det bättre. Det har tagit mig lite tid att se det som ett problem för bengaler hoppar mellan golv och tak och Hamilton är ingen undantag. ”Vad är väl ändå ett litet knä”. Det är ytterst få tillfällen jag sett att något varit fel annars har han hoppat och skuttat precis lika flitigt som Pantheon.

_JBA4959 kopiera

– framtassar matte, se inte så orolig ut! Jag kompenserar med de andra tre tassarna och svansen vid behov! *kurr*

Men en dag när vi kom in med Hamilton så haltade han så svårt att jag ringde veterinären. Jag misstänkte höften, men det visade sig vara knät. Vi var inne förra veckan med honom och han var exemplarisk. Jag tog honom i koppel in till veterinären så han gick som en liten hund med mig och spanade nyfiket på allt och alla omkring sig. Han fick se ”Aslan” en Rottweiler bli inkallad till veterinären innan honom och båda tittade på varandra ett kort ögonblick, ingen rädsla eller aggressivitet åt något håll. När Aslan gått in upptäckte Hamilton att alla väggar i veterinärskliniken bestod av påsar med mat. Innan matte hann hindra honom hade hans små tänder hunnit runt en påse. Jag tror inte att det gick hål (hoppas, vågade inte kolla) och sedan var det Hamiltons tur att komma in till veterinären.

_JBA4961 kopiera

– Kanske blev ett litet, litet hugghåll matte. Nu vilar jag alla ben, ser du det matte? 🙂

En ung tjej mötte oss och klämde och kände på Hamilton som satt snällt och tittade med stora gröna ögon på henne. Plötsligt anslöt två djurskötare, också tjejer och Hamilton var så rar där han satt och buffade dem och lät dem ta på honom som de ville. Han sa inget ens när veterinären hade hans knä ur led! Lille plutt! Får man göra så? Jag tror matte led mer än Hamilton. Var det verkligen nödvändigt? Ja, hon var tvungen att se hur lätt knät gick ur led. Det är i alla fall bara ett som hoppar och antagligen har den ursprungliga skadan skett när han bråkat med brorsan. Tyvärr var röntgenmaskinen trasig så så mycket mer vet vi inte i dagsläget. Vi får vänta och se vilken operation det blir.

_JBA4957 kopiera

– Vad sa hon? ”Operation Hamilton”? Agenten gör sig redo för uppdrag! *fnurr*

Orolig matte som lever i ”väntan”.

_JBA4996 kopiera

– och en katt som försöker hålla sig lugn, matte! Jo, gott folk jag censurerade den här bilden själv om ni undrar.

Efter operationen blir det rehabilitering med vattengympa på veterinärskliniken. Jag tror jag väntar innan jag berättar det för Hamilton.

17 tankar på “Hamiltons knäskada

 1. Tack Linda, nej det är verkligen inte kul när djuren är dåliga. Bläh! Blir en tuff tid av återhämtning och läkning nu. Tar ett tag för ben att läka, två månader sa veterinären innan allt sitter som det ska, men det är inte två månader av där vi är idag (operationen var igår). Det blir bättre och bättre, men jag kan tänka mig att det blir svårare och svårare att hålla honom lugn. Två månader med lagom hopp och klätter och spring. Vet inte hur jag ska förmedla det riktigt till en bengal. Just nu är han inget skuttig, men det kommer. Så det är olika nivåer av tuffhet att ta oss igenom tror jag. 🙂

  Gilla

 2. Vi skickar de varmaste ”krya på dig” kramar till Hamilton och hoppas att operationen blev lyckad!Skulle tro att Hamilton kommer att gilla vattenträningen som väntar framöver.Förstår att det varit/är en orolig tid för er alla,inte mycket som är så jobbigt som när djuren inte är ok.

  Gilla

  • Ja, lillplutten. Men vi räknar med att det blir bra inom två månader, så lagom till sommaren är han förhoppningsvis frisk som en nötkärna igen. Vi håller tassar, tummar och en och annan svans för att det ska bli så.

   Gilla

  • Tack, jaha, har du det felet också? Veterinären sa att om vi låter det gå blir det med största sannolikhet artros så en operation var liksom enda utvägen för Hamilton. De är för livliga för att leva med felet tror jag. Där med inte sagt att du inte är livlig ;). Kram

   Gilla

 3. Fina Hamilton, så modig hos djurdoktorn! Hu, så trist med knäskada. Katter kan ju konsten att spela tuffa och dölja sina skador. Håller med: knasig klausul hos försäkringsbolaget, just med tanke på katter som hamnat på katthem som vuxna och kanske därmed inte blivit försäkrade redan som kattungar. Hm, med andra ord var nog inte våra adopterade katter försäkrade innan 4 månaders ålder, måste nog kolla upp vårt bolags bestämmelser (If)… Vi håller alla 8 tassar och 4 tummar för Hamilton! 🙂

  Gilla

  • Stort tack. Själva operationen har gått bra och det är ett stort steg på vägen så det känns skönt. Nu är det dock tio dagar hemma innan stygnet ska tas som jag tror blir extra tuffa. Hamilton stödjer inte på benet men vill gå lite ibland. Han tog några varv i natt, bland annat till lådan (och fixade det) men sedan var han trött och skakig. Imorse trodde han att han ville upp i klätterställningen så han åkte in i sovrummet igen och förvisades vänligt till sovavdelningen i hans barndoms hundbur. Den är nu fylld med sköna filtar och förser honom med trygghet, lugn och ro. Pantheon saknar nog sin bror. Han var inne och slickade honom på huvudet igår kväll innan läggdags. Gulligt! Ja, kan vara värt att kolla upp på vilka saker försäkringsbolagen har klausuler. Just knän är tydligen vanligt med såna friskrivningar, tyder på att det är mycket knäproblem i både hundar och katter tyvärr. Pollux har också hoppande knän, men där är det medfött och det är inte så illa som Hamiltons var. Men jag har det alltså på två av fyra katter. Fast jag har haft några katter genom åren och aldrig haft det på någon tidigare så det kanske var dumt sagt. 🙂
   Tack för stödet. Kram

   Gilla

  • Tack Eva! Jättegulligt. Ja, vi tar ett ögonblick i sänder här just nu. Op gick bra, men Hamilton mår inte bra ännu. Han har ont och sover mycket nu. Det är skönt att han kan sova.

   Gilla

 4. Kul bilder. Hamilton har verkligen arrangerat svansen klädsamt på sista bilden. Håller tummarna för den lille krabaten!

  Gilla

 5. Så oroligt ni har det just nu! Skönt ändå att Hamilton tar det så coolt… det lugnar säkert mer än det oroar, för en katt skulle aldrig utsätta sig för smärta frivilligt. När man lever med så där aktiva katter (själv har jag ju Cornish Rex, som jag betecknar som en duracellkanin på uppåttjack) vet man ju att de studsar kring väggar och tak… så visst måste Hamiltons knä opereras, det tror jag säkert. Så förutseende av dig/er att kolla upp försäkringens täckning i förväg…! Jag tänker på er och följer i bloggen vad som händer.

  Kram från sr. Carina, klosterkatternas tjänarinna.

  Gillad av 1 person

  • Tack för omtanken. Ja, det är oroligt och rörigt just nu. Avskyr när någon av katterna inte mår bra. Tar mycket tankekraft och tid för läkning. Nu är operationen i alla fall avklarad. Ska strax skriva mer om den i blogg. Cornish Rex är fantastiskt fina och de låter precis som bengaler haha. Just nu är dock en duracellkanin nere för räkning här. Han sover och vilar och gnyr, mitt älskade lilla hjärta är rätt så låg nu. 😦 Men vi ser framåt och hoppas att slutresultatet blir precis så bra som vi tror. Kram

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.