Bengaler är som chips…

Hur är det egentligen att ha bengal? Det florerar mycket tyckande på nätet, men vad är myt och vad är verklighet? Idag tycker jag till om några vanliga åsikter om bengaler.

”Bengaler är som chips”, sa Tina skrattande när jag bestämde mig för att adoptera två bengaler. ”…man kan inte bara ta en!” Tina är min bengaluppfödare som jag fortfarande har väldigt god kontakt med.

- Visst håller vi ihop hela livet, tummis eller svansis

”- Visst håller vi ihop hela livet brorsan, tummis eller snarare svansis!”

Ja, det blev sant för mig, det gick inte bara att ta en. Vad är då myt och vad är sant när det gäller bengaler? Här kommer några vanliga påståenden som jag kommer att bemöta utifrån hur mina bengaler är.

”Bengaler är inga knäkatter”
Myt! Mina är knäkatter. De väger 7 kilo var så att ha knä till båda börjar bli en riktig utmaning.

*Harkel* ”Jag tycker att någon här har blivit lite för stor för mattes knä Pantheon.”, ”Precis min åsikt Hamilton!”

*Harkel* ”Jag tycker att någon här har blivit lite för stor för mattes knä Pantheon.”, ”Precis min åsikt Hamilton!”

”Bengaler gillar inte att bli burna.”
Denna är lite lurig. Nej, det gör de nog inte om man bär dem som man bär andra katter. Tar man däremot ett stadigt tag med ena handen under baken på dem och bär dem mer som man bär barn så går det bra. Bengaler gillar att åka ryggsäck också och Pantheon kliver gärna upp på axlarna och lägger sig som en sjal runt min hals och åker med. Jag tror de ser oss som stora fordon ibland.

—”Hoppla matte, ett, två!”

—”Hoppla matte, ett, två!”

”Bengaler är väldigt aktiva”
Sant! De sover nog lika mycket som en bondkatt, men när de är vakna är de desto mer intensivt vakna. Bengalen har så mycket energi inombords och den måste få utlopp för den. Att ha bengal är nog ungefär som att ha hund tror jag. Dagliga promenader, i vått och torrt. Det krävs för att få en lycklig bengal tror jag.

"Hej hå, hej hå, vi ut tillsammans gå!"

– ”Hej hå, hej hå, vi ut tillsammans gå!”

Om jag skulle beskriva bengalen med ett ord skulle det nog bli superkatt. Får jag flera ord så är bengalen en väldigt intensiv, kärleksfull, social, nyfiken, atletisk och otroligt vacker, barnvänlig,  intelligent, krävande och inte minst humoristisk katt. Vill du ha en aktiv katt så har du en underbar liten livskompis vid din sida.

Så visst är bengaler som chips, bara lite busigare.

Hamilton, kanske mer av ett popcorn?

Hamilton, kanske mer av ett popcorn?

13 tankar på “Bengaler är som chips…

  1. Hur är det med uttalandet att bengaler älskar att bada? *nyfiken* Det är en av anledningarna till att jag alltid har drömt om en bengal, eftersom jag själv älskar vatten… i övrigt verkar de vara väldigt lika Cornish Rexar, som är den ras jag fallit pladask för. En Cornish är som en duracellkanin!

    Nospussar till hela gänget och kram till tvåbeningarna från sr. Carina, klosterkatternas tjänarinna.

    Gilla

    • Mina badar inte. De är däremot inget rädda för vatten, men jag har ännu inte fått dem att hänga med ner i badkaret. Turkisk van ska vara en badare tror jag. Jasså är cornish rex en aktiv katt. Är det devon rex som är lugn? Jag har en svaghet för katter med stora öron, tittar snett på orientaler man har just nu inte ork att ha flera katter. 🙂

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.