En vecka med sol och bad

Vi tar oss med bilen fram till vår skuggplats på en grusväg vid en bom och sedan börjar vandringen. Hamilton sitter i ryggsäcken hos min man och Pantheon (som är den otålige) får vara kopplad hos mig och kan gå själv i koppel vägen fram, eller åka ryggsäck eller slappa på mina axlar. Vi varvar beroende på hur hett det är.

_JBA2270 kopiera

– Kom nu då grabben!

– Jag kämpar matte! Är faktiskt varm och trött nu.

– Ok, upp på axlarna då!

_JBA2273 kopiera

Ja och så ner i ”säcken” och efter ett tag vill han gå igen. Han rör på sig kan man säga. 🙂 Vi vandrar i ca tjugofem minuter innan vi når vårt mål och vi går i blandat skog och öppen mark.

_JBA2375 kopiera

Vissa partier är olidliga i hettan, men som tur är varar de inte så länge. Katterna har de varmaste dagarna fått sitta på handdukar med kylklampar mellan sig med nedblötta öron. Ryggsäckarna skyddar dem också  från den värsta hettan.

Är det värt det?

20140717_125922 kopiera

_JBA2743 kopiera

– Ja, vi tycker det! Både människor och djur älskar det.

_JBA2415 kopiera

Hela dagarna ligger vi vid sjön. Det är svalt och närheten till naturligt vatten uppskattas av katterna. De ligger och latar sig massor i direkt närhet till vattnet. Deras pälsklädda kroppar sträcks ut över svalt gräs och så somnar de förnöjt vid sjöns kluckande.

_JBA2601 kopiera

I början hade vi dem kopplade runt sjön och gick med dem i området, men så kände vi att de lärde sig platsen och detta ställe är så avskiljt från bilar och vägar att det är ett av de säkrare platserna att ha dem. Så de slipper kopplen när vi nått vårt mål, sjön. Selarna får de behålla så vi kan koppla dem vid behov. Vi har också som extra säkerhet Cat Locator sändare på båda katterna ifall de skulle bli skrämda av någon älg eller något liknande. Det har inte hänt. Blir de det minsta oroliga hoppar de in i ryggsäckarna. Ryggsäckarna har alltid varit tryggheten för dem när vi rör oss på okänd mark och bland människor och nu är inget undantag. 🙂 Vi har nu varit här varje dag denna vecka vid vår sjö, och vi har inte behövt använda vår Cat Locator pejl en enda gång. Katterna håller sig i vår omedelbara närhet.

_JBA2607 kopiera

Dagarna förflyter härligt.

_JBA2759 kopiera

Badplatsen är som indelad i två rum. Det första rummet är där vi spenderar den hetaste tiden. Närmast sjön finns ett gräsparti där sträcker bröderna ut sig och spanar på trollsländor som hela tiden flyger förbi dem. Ibland fångar de en.

_JBA2610 kopiera

Den andra delen brukar komma till sin rätt när värmen börjar ge sig lite. Då får Pantheon något lite busigt i blicken och så springer han bort till det andra stället tätt följd av sin bror. På andra stället finns det en liten klippa. Den rymmer lämpligt nog två bengaler och en matte och det är det vi brukar vara på den. Där kan vi sitta länge och titta ut över vattnet och Pantheon brukar fiska upp pinnar och kottar och annat skoj han hittar. Det gör dem inget om de blir lite våta.

_JBA2361 kopiera

När vi är färdigbadade är det tid för lite lektid och då springs det mellan ”rummen” i uppriktig glädje.

20140719_152710 kopiera

Lite suddig bild, men jag tycker ändå den är så rolig så den får vara med. Ibland har de kapplöpning och ibland jagar de varandra upp och ner för träd.

_JBA2853 kopiera

_JBA2862 kopiera

_JBA2863 kopiera

Min bror tog tillfället i akt att plocka lite blåbär.

_JBA2702 kopiera

Sällskapet lät inte vänta på sig. 🙂 Jag och Pantheon hängde med ett litet tag och plockade några blåbär.

_JBA2696 kopiera

(Putte i blåbärsskogen) 🙂

Mellan lek och upptäckarglädje uppstår trötthet och då brukar det vara dags att ta sig hem.

_JBA2720 kopiera

Bröderna hoppar i sina ryggsäckar. Hamiltons ryggsäck stängs._JBA2876 kopiera

 

Pantheon får på sig kopplet och så börjar den långa vandringen.

_JBA2870 kopiera

 

Pixie och Pollux hämtas då också hem. De har fått vara på utegården under dagen själva. Där finns också mycket skuggplatser och idag mötte mig Pollux i en grå version. Han måste ha rullat rejält i jorden… Min pappa brukar titta till dem lite under dagen och se att de mår bra.

Så idag lägger vi ännu en lyckad och härlig dag till samlingen. 🙂

(Bilderna är från hela veckan)

14 tankar på “En vecka med sol och bad

  1. Härliga bilder ! Hettan är ju olidlig ! Både djur och människor behöver svalka sig. Kul att småkillarna kan vara lösa, man ser att de trivs !

    Gilla

  2. I mitt nästa liv ska jag bli katt hos er. 😉 Visst är det värt att gå i 25 minuter för att komma till paradiset. Både för människor och djur.Vilken härlig bild på dig när du flyter på vattnet. 🙂

    Gilla

  3. Vilka härliga dagr för er alla!Så skönt att kunna vara vid vatten när det är varmt och att killarna kan vara lösa är ju underbart!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.