En musikalisk katt

Imorse vaknade jag av en musikalisk katt. Pantheon spelar fiol på persiennerna och mellan stråktagen kikar han fram på mig för att se om jag möjligtvis är vaken och tycker det är fint? Jag låtsas sova och han spelar lite till mer med trumma som inspiration nu, han tar själva fönstret som hjälp och rockar loss ordentligt. Efter en stunds ihärdigt rockande stannar han upp och kikar på mig. Va ingen reaktion? Pantheon testar sin stämma lite för att försäkra sig om att den är falsk, sedan kompletterar han sin musik med sin stämma._JBA8203 kopiera

– Jag har ingen falsk stämma alls… Pantha-rotti är mitt smeknamn.

Matte blundar demonstrativt och hårt. Hon vänder ryggen mot sin vårglada katt och gömmer sig under täcket. Pantheon tröttnar på att försöka spela upp matte och bestämmer sig för en ny strategi. Han hoppar oväntat fram och berättar i mattes öra att det är härliga ljud ute nu igen, nämligen fågelljud som det ska vara! Han är nöjd och glad nu. Himlen är ljus, men inte av explosioner utan för att det är morgon matte!!! En vacker morgon är det, matte. Han avslutar sin morgonmonolog med att påpeka att det är morgon NU och vi har hela parken för oss själva!

Ja, kanske inte hela parken, kan nog finnas någon hund som väckt sin matte eller husse på liknande sätt tänker jag och sträcker gäspande på mig. Vilken tur att man är morgonmänniska!

7 tankar på “En musikalisk katt

 1. Hej Pollux, Pixie, Pantheon & Hamilton!

  Jag följer er blogg och tycker den är riktigt bra! 🙂

  Jag har ett förslag om en generös rabatt för er och era läsare! Maila mig om ni är intresserade, friends@zoozoo.com 🙂

  Varma hälsningar,
  ZooZoo-Jenny

  Gilla

 2. Här börjas det ca 04.30, med väckning. ”Pojkarna brottas i sängen”, sedan kommer Ralf och trycker sin tass på min näsa. Detta håller på ca 1,5 tim, sedan är de så trötta så de somnar om igen !

  Gilla

 3. Mmmm…johojaja…..sådan väckning fick jag med här av min katt…..mycket spelande på persienner o en liten trudilutt i örat, allt för att visa matte hur fint det är på andra sidan fönstret. 🙂 🙂

  Gilla

 4. Det saknas i alla fall inte fantasi i att försöka få upp matte. 😉 Blev det en härlig morgonpromenad med katt och fågelsång? 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.