Dr Jekyll och Mr Hyde går till doktorn

Gjorde ett Facebook inlägg för ett par dagar sedan när jag var hos veterinären som jag vill dela för fortsättning kommer. Ni som har Facebook och läser detta får ursäkta upprepningen :).

Hos veterinären med Pixie igen. Samma problem som i slutet på förra året. Något med urinvägarna som inte är ok. Analys pågår. Bara att vänta.

IMG_2957

Hos veterinären visar Pixie sin dr Jekyll och Mr Hyde kompetens. Hon börjar med… dr Jekyll när veterinären kommer in som bara blir totalt förälskad i Pixie. Den raraste katten som finns står framför henne. Hon buffar och knuffar och veterinären är verkligen överväldigad över hur rar hon är och påpekar det förundrat gång på gång! Matte är mer än stolt.

 

IMG_2951

 

Sedan kommer djurskötaren in och ska göra något mer än kela och prata… Först ska tempen tas och därefter ett blodprov. Mr Hyde tar en väldigt säker plats i Pixie som yl-morrar(!?) när tempen är på väg att placeras. Hon kompletterar ljudet med ett vilt huggande omkring sig. Min lilla raring har förvandlats till en blandning mellan en piraya och ett lejon. Himmel! Djurskötaren får dock sin önskan uppfylld. Det blir ett blodprov eller två som Pixie har bidragit stort till… fast kanske inte riktigt på det sätt som djurskötaren tänkt sig… och hennes kärlek till hundar har ökat betydligt efter besöket med min lilla tjej. Tänk att två människor efter idag har så totalt olika minnen av min lilla tjej.

IMG_2959

 

– Det är väldig skillnad på folk och folk också tycker jag. *Kurr* ”Folkvett” är ett så vitt begrepp!

6 tankar på “Dr Jekyll och Mr Hyde går till doktorn

 1. Håller tummarna att lilla rara Pixie (för det är så vi känner henne genom dig) snart blir frisk igen. På torsdag är det Torstens tur. Få se om det bor en Mr Hyde i honom också. Hehehe…. Men hittills har han varit from som ett lamm.

  Gilla

 2. Usch vad tråkigt att Pixie är sjuk igen ! Hoppas att ”felet” går att hitta och det går att åtgärda. Mina ”pojkar” ska till veterinären för första gången den 12 februari, så då får man se hur de reagerar !

  Gilla

 3. Men åh, lilla Pixie då. Håller tummarna här att du snart blir frisk.
  Min lilla Tissen morrar alltid som en hund hos veterinären som blev så rädd så hon tappade sprutan. Brukar alltid ta henne först för hon blir bara argare för varje minut som går. Så när det är dags att ta fram Marängen så blir det alltid ”Aahh”-ljud från veterinären o assistenten….hon är ju stor o vit o lurvig o lugn o snäll o framförallt tyst. hihi

  Gilla

  • Så smart du är Jassan(!) som avslutar med den lugna katten. Jag brukat börja med honom(Hamilton) och sen blir det liksom bara värre… hahaha när sista katten kommer upp för kloklippning eller vad det kan vara är vi helt slut allihopa. Tror jag ska ändra strategi! 😀

   Gilla

  • Har tänkt på det också, men jag vågar inte testa och tror inte att jag skulle få i henne det heller. Så det får bli en mer traditionell lösning med antibiotika när de odlat klart och vet vilken bakterie det är som attackerar Pixie. 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.