Snöleoparderna

Idag blev det en liten skogstur. Pantheon som är vanast att vara ute fick en riktigt tjock jacka att springa runt i. Hamilton brukar bli lätt ”förlamad” när han får på sig utekläder så jag satte på honom den höst/vinterjacka som Pantheon har haft hela hösten. Hamilton är inte så förtjust i kläder, men han rör på sig i den i alla fall.

_JBA7005 kopiera

– Ja, till skillnad från Polle matte, han rör sig inte alls!

_JBA7013 kopiera

– Gör jag väl. Bara inte gående. Man kan väl åla lite? Matte vet att jag hatar kläder. Behöver dem inte för jag har P… Ä…L…S

_JBA7007 kopiera

 

– Va? PEST??? Vad säger du? Har matte glömt att vaccinera dig???

– Päls!!! Din dumsnut… du är snart ingen junior längre Svamilton. Har du inte lärt dig stava ännu?

_JBA7004 kopiera

 

– Har jag visst, men somliga bokstaverar så otydligt… Nåja tillbaka till vår berättelse. Kan du också sätta på mig rätt kläder matte för de här var ju de som Panthis hade. Matte?

– Ja visst, och var i vår berättelse var vi då? Vänta nu… så ska vi se.

– Jo, vi siktade på en liten promenad till en sjö. Pantheon pinnade på i sin tjocka jacka. Hamilton trodde bestämt att vi skämtade och tittade på mig som att han försökte förmedla att han inte var helt nöjd med platsen dit vi tagit honom. Hade vi kanske valt fel dörr någonstans?

_JBA7838 kopiera

– Nej Hamilton, Kom! Det var inte FEL dörr, det var bara en annorlunda dörr. Jättefestligt, kom!

_JBA7707 kopiera

 

– Jag är inte övertygad någonstans Panthis. Tror jag går tillbaka och väljer en annan varmare dörr.

För visst var det så. Hamilton frös och undrade varför vi inte kunde besöka den skog där vi var förra helgen? Att vi var i DEN skogen gick inte att övertyga honom om. Som om det inte räckte att vi inte hittade tillbaka till den mysiga skogen så hade matte och husse ”glömt” ryggsäcken där man kan gömma sig i såg det ut som. Hamilton spanade först på min rygg och sedan på min mans rygg. Ingen ryggsäck!!!

Hamilton jamade olyckligt och jag satte mig på huk. Hamilton hoppade upp och jag öppnade jackan. Men trots att den lille nu var varm så skakade han så han hackade tänder… Tills han fick syn på sjön. 

_JBA7779 kopiera

– Kom ner Hammis du missar ju sjön!

_JBA7758 kopiera

– wow!

Då glömde Hamilton hur hemskt allt var och nyfikenheten tog överhand. Ett hopp och så var han nere vid sjön. Vad var det??? Bröderna Bus har aldrig sett en sjö förut. Har haft det som mål under några promenader men omständigheter har förhindrat det. Hamilton var hänförd och svansade med Pantheon ner till bryggan där båda hölls i järngrepp. Som sagt ingen hade sett en sjö förut och det verkade inte som att de förstod konceptet.

_JBA7764 kopiera
Båda ville göra närmare bekantskap. De ville bestämt i sjön. Vi tvingade tillbaka grabbarna på land och då började Hamilton demonstrativt att skaka igen. Inte jättepopulärt alltså, men men det är så det är. Jag är i ärlighetens namn inte heller något fan av snön. 🙂 Föredrar faktiskt att uppleva den i form av bilder framför datorn. 🙂

5 tankar på “Snöleoparderna

  1. Härliga vinterbilder på bröderna bus. Roligt att Panthis verkar gilla det vita. Våra ”små” grabbar är ute ett tag. Ibland längre och ibland lite kortare. Tror att dom tycker att det är kallt. Tostis är mest inne.
    Ni får väl besöka sjön i vår igen när det är lite varmare. Vem vet, kanske det blir ett vår bad? :0 🙂

    Gilla

  2. Så stiliga kissarna är i sin vinteroutfit! Fint med snön ute, men själv sitter jag nu framför brasan i gillestugan och myser.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.