”Min katt är bättre än din katt…?”

Tre personer… tre katter. Det var matte, husse och lill-husse (kanske synd att kalla honom lill-husse nu när han växt om oss alla längdmässigt, men så får det ändå bli). Pantheon kräver sin man. Lill-husse var redo för utmaningen och valde att ”köra ” honom. Husse valde Pixie och jag själv fick därmed Hamilton.

_JBA6367 kopiera

-”fick därmed Hamme”? Så man väljs alltså sist?

Vi stannade och först ur bilen kopplad och klar var Pantheon. Lill-husse var redo och vips så for de in i skogen. Nr 2 ut var Hamilton, lite lugnare. Han var kvar vid bilen tills Pixie kom ut. Pixie var första gångskatt ut i skogen i sele vilket förvirrade fler än henne. Helt oväntat tog Pixie ledningen (som inte visste våra rutiner eller vägar) och for iväg åt oväntat håll. Bröderna följde henne lyckligt. ”Mot nya äventyr!” Pixie blev lite förvirrad och plötsligt hade vi ”Vilda Västern” när ingen av katterna  ledde i någon riktning som vi kunde följa…

_JBA6396 kopiera

Pantheon tröttnade och drog iväg tätt följd av lill-husse. Som en gepard i koppel löpte det lilla teamet in i skogen.  Matte ville nu testa att ha både Hamilton och Pixie med varierat resultat. Känslan av att stå i mitten av två katter som drar mot en gran. Där katterna inte har samma mål är… svår.

_JBA6366 kopiera

Husse fick hjälpa till och frågan är om vi skulle klara tre katter på två personer i skogen. Tveksamt. Husse och matte bytte här katt och Pixie och matte var nu ett team.  Pixie tyckte det var lite otäckt att vara i skogen så hon morrade lite.

_JBA6392 kopiera

”Min katt är bättre än din katt” är en melodi som skämtsamt sjungs här hemma. Så tävlingen började, vilken katt var bäst? Först till kärret 3 poäng, tvåa 2 poäng, trean får  1 poäng. Först ut i skogen var (kanske inte helt otippat) Pantheon tätt följd av lille-husse som hängde med Pantheon bra :). Tvåa kom Hamilton och husse och sist Pixie.

_JBA6376 kopiera

– Supersnabb är jag! Så snabb faktiskt att jag nästan inte fastnar på bild.

_JBA6378 kopiera

– Jag är också snabb…

_JBA6381 kopiera

– Matte kom efter mig, så hon var allra sist… faktiskt…

Samma tävling med samma poäng fast denna gång var målet bilen. Till bilen spurtade Pixie och tog otippat hem första platsen, tvåa blev Hamilton och sist Pantheon som inte var mentalt inställd på att åka hem…

_JBA6345 kopiera

– tjoho, jag var faktiskt snabbare än två bengaler!

Ställningen poängmässigt blev:

Pantheon =3+1

Hamilton =2+2

Pixie=1+3

Ja med sann kattlogik har katterna talat om för oss vilken katt som var bäst… 😉

Vi avslutar med dagens bästa bilder. Detta är Hamilton som kommer när matte ropar…

_JBA6393 kopiera

_JBA6375 kopiera

Här har vi Pantheon som kastar sig ner ur träd med samma mod som han kastar sig upp i dem :).

9 tankar på “”Min katt är bättre än din katt…?”

  1. Jaa! Underbara bilder! Så härligt o se hur grabbarna njuter, det syns i ögonen. Både två o fyrbenta mår väl av skogspromenader:)

    Gilla

  2. Så härligt för katterna med en skogpromenad!Bengalerna ser verkligen ut att stortrivas och de är nog ganska äventyrligt lagda.Pixie lite mer försiktig när hon är på ett nytt område,vilket man kan förstå.Jag vet att det är nästan omöjligt att gå med två katter i sele samtidigt,de vill aldrig åt samma håll!Skulle skrivit här innan men hade tappat bort mitt lösenord!Men nu är det fixat.

    Gilla

  3. Häftig bild på Hamme. Bäst att hålla tungan rätt i munnen,trädstammen ser hal ut. Vad härligt att Pixie också fick följa med. Undrar om hon kände doften av älgen som hon morrade….. 😉

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.