Det stora skogsäventyret

Idag har vi varit ute i skogen med bröderna bus. De börjar bli vana att gå i sele nu och vi tyckte det var dags för lite mer spännande promenader. Sagt och gjort. Där var vi då husse, matte, Hamilton och Pantheon.

_JBA5930_DxO kopiera

– OJ!!! Vet du vad Hamilton jag gillar vår ytterdörr, den är magisk. Tänk så många platser den leder till!

– Ja… coolt… var är vi tror du? Tror du husse och matte hittar hem?

_JBA5917_DxO kopiera

– Husse vet i alla fall. Jag är med honom. Ta svans på mig och dra med matte så fixar det sig nog!

_JBA5913_DxO kopiera

– Okidoki, himmel så mycket spännande dofter. Gillar det här Panthis!

_JBA5922_DxO kopiera

-Kolla Hammis en… en… vattengrej. Heliga svansar vad roligt det här var. Kom!

_JBA5900_DxO kopiera

– Undrar om det finns fisk här?

*knak*

_JBA5925_DxO kopiera

– Vad var det? MILDA MORRHÅR! Hjälp!

_JBA5849_DxO kopiera

– Jag gömmer mig här och morrar så får vi se om den försvinner. Himmel, det var det läskigaste jag sett. Älg matte? Vandrande träd tycker jag. Huh, vart tog den vägen?

Tja, efter älgen var Panthis lite orolig och spanade hela tiden åt hållet där den försvann.

_JBA5856_DxO kopiera

– Äh, rädd jag? Mest nyfiken på att se till att den… stannar där och att den mår bra och så…

så här såg tassarna ut efter vår skogstur 🙂

_JBA5895_DxO kopiera

Riktiga utetassar, va?

21 tankar på “Det stora skogsäventyret

  • Tack för kommentaren. Nej, fy vad stora älgar är (t o m när de inte är färdigvuxna är de stora) Det var något som prasslade i skogen även på söndagen, men då tog jag och husse och drog mot bilen för en älg per helg är fullt tillräckligt. Hoppas allt är bra med Tusse. Pixie har legat lite lågt ett tag på bloggen vilket är lite konstigt egentligen för vi har börjat att BARF:a här (dvs ge rå mat istället för torrfoder) och Pixie har gått ner och blivit mycket mer glad och lekfull så Tusse-kopian dyker nog upp snart. 😉

   Gilla

 1. Hej skogsmullar..hihihi kul att se er in storskogen….ojojoj vilken spännande runda ni fick….förstår om det var lite omtumlande leer…..Ja man får ju passa på att vara ute nu när det är en sådan fin höst ….Sedan blir det lite kallare om de söta tassarna leer….må gott och underbara blider som vanligt matte har fångat….kram på er alla My

  Gilla

  • Ja! Usch nu får inte vintern komma. Vill ut i skogen igen! Vi hade ju jättetrevligt. Inte bara grabbarna som längtar. Ska se om vi inte hinner med i helgen. Skulle vara super! Hoppas det är bra med dig och Gustaf :). Jättekul att höra från dig.

   Gilla

 2. Jättefina bengalkillar, jag har varit inne på din sida förut. Jag har en fråga ang dina selar. Jag har själv en puppiasele xs till min bengalkattunge på 16 veckor. Men jag ser att dina är annorlunda utformade, det ser ut som om man kan spänna om huvudremmen bättre än den modell jag har. Och vad är det för halsband de har? Blev oerhört nyfiken!

  Gilla

  • Varmt välkommen. Jag har handlat från supercat.se De har ett urval av puppia-selar. Den vi har på kissarna är http://www.supercat.se/katthalsband-selar-koppel/ritefit-harness.html Det stod mellan den och http://www.supercat.se/katthalsband-selar-koppel/superior-harness.html. Jag kunde inte riktigt avgöra skillnaden så jag tog en av dem 🙂 Man kan inte spänna så där jättemycket (mina är också lite smala om nackarna. Kanske är superior ännu bättre på den biten. Den jag har har två spännpunkter på nacken. Man kan dra åt lite med kardborreband på två punkter, men själva spännet som går över kardborrebandet är satt i ett läge som inte är justerbart. Skulle nog skicka en fråga till Supercat. Meddela gärna svaret till mig om du gör det.

   Förutom selar har våra kissar också halsband (kanske gör att selarna ser lite annorlunda ut) halsbandet är en liten sändare (catlocator). Hängslen och livrem här. 🙂

   Tack för din kommentar jättekul när det kommer lite nytt folk och hälsar på. /Eva

   Gilla

   • Ah, då förstår jag. Jag var inne där när jag letade selar men de modellerna finns bara ned till small, den jag har är xsmall eftersom han är bara 16 veckor, och halslinningen är för stor, så fn har han ett spännband så det sluter åt så ingen tass kan sticka fram ur halsöppningen. Det är tredje selen jag har köpt 🙂 Här hittar du vår katt Dexter: https://www.facebook.com/dexterthebengal Jag tycker också om att fotografera så han är vårt stora motiv just nu.

    Gilla

   • angående storlekarna på selarna så får man mäta och mäta för att få rätt. Jag har också köpt lite olika selar hehe. Tror jag har en kvar från när de var små. de hann aldrig använda den för när den väl anlände så var den för liten. De växer snabbt. Jag tror jag har medium på mina kissar nu men är inte riktigt säker. Det kan vara small också. Har för mig selarna är rätt så stora, de är väl för hundar ursprungligen. Men ju äldre de har blivit desto bättre har de suttit. 😀 Lycka till det är en liten djungel.

    Gilla

 3. Var det första gången bröderna bus var i skogen? Ser ut som dom storm trivdes. 🙂 Hittade Panthis någon fisk? Och en älg också! Jag kommer ihåg första gången Skrållan såg en älg på vår tomt på landet. Ögonen var stora och runda som tefat…….. och vad som var roligt att jag lyckades knäppa en bild på henne just i rätt ögonblick.

  Gilla

   • haha, lade hon sig också platt som en pannkaka? Lägg gärna upp den bilden på Facebook så får jag också jämföra 🙂 Ja, igår var första gången som grabbarna var i skogen. Pantheon hittade ingen fisk men hörde massor med fåglar och såg en älg. Idag var de ute för andra gången och såg en korp, nötväcka och en hackspett, två hundar och en löpare. På två dagar har de sett massor med nya saker och börjar ana att världen är oändlig och de gillar det! Kram!

    Gilla

 4. Oh vad härligt att se grabbarna ute i skogen! Det var väl en härlig upplevelse för dem! Trötta sen kan jag tro!? Kram Monika

  Gilla

  • Ja 🙂 men de vill ut idag igen. De står vid dörren. Får se om vi hinner. Mycket att hinna med idag :). Det var jakt i skogen vi valde igår. Älgen vi såg var en fjolårskalv. Vi hörde ett skott. Kanske mamman? Tänkte på Guinness 🙂 kram

   Gilla

 5. Hej och hå! Ut i skogen ska ni gå! Det var säkert jättekul, så få se skogens konung, inte illa alls! Allt väl? Så där här. Kram

  Gilla

  • Ja, det var riktigt härligt att vara ute och gå med dem. Jo då allt är väl, men det går i hundratjugo kilometer i timmen. Tänker ofta på er och hoppas vi ses snart igen. Kram!

   Gilla

 6. Så kul att kissarna fick komma ut i den vilda svenska djungeln. Inte så dumt med allemansrätten. Måste vara mycket mera spännande än på våran bakgård här hemma. Älgen var ju verkligen en bonus! Hurra för Sverige!

  Gilla

  • Vi hade nog klarat oss utan älgen. I alla fall Panthis. Han blev lite orolig. Variationen är underbar att ha, både uteplats, skogen och vår egen bakgård. Det är bra. Blir lite variation. 🙂

   Gilla

  • Det var underbart. Älgar är stora och snabba. Jag hade själv aldrig sett den om inte Panthis lagt sig platt. Nej, vi hade inte kameran just då så vi missade den helt 😦 Bättre lycka nästa gång. Hamme missade den också, fast helt och hållet. 🙂 Han var upptagen med att käka gräs.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.