Vart tog helgen vägen?

_JBA4105_DxO kopiera

– När kommer hon då matte? Du sa ju att hon skulle komma idag! När kommer hon?

– Jo, men jag måste iväg till jobbet först och sedan när jag kommer hem har jag Jassan med mig!

_JBA4108_DxO kopiera

– VA? Inte förrän DÅ? Jag vill ha hit henne NU!

– Hammis, min gullunge. Du får ha lite tålamod och vänta! När hon sedan kommer är hon här hela helgen.

Jo, men vart tog helgen vägen? Hur kommer det sig att vissa helger går så fruktansvärt fort förbi? Vad gjorde vi som gjorde att helgen bara sa svisch?

_JBA4253_DxO kopiera

– Ni träffade MIG!

– Ja, det gjorde vi faktiskt och inte bara dig.

– Nej, inte bara mig. Jag har en kompis också. Du tog väl en bild på honom också?

Ja, det gjorde jag och för mig var nog ni båda favoriterna. Ja, det var nämligen så att vi var på kattutställning förra helgen.  Här kommer några bilder den tillställningen. Men först visar vi väl din charmige kompis också.

– Tycker jag…

_JBA4255_DxO kopiera

– Underbar… men svårfotad.

– Bara för att jag tyckte du hade lite kul utseende människa. Jag ville ta på dig! Men när jag förstod att du ville ha en bild på MIG så lade jag mig hos min kompis och så fick du fota oss. Du pratade om nått på nosen på mig så jag sträckte på mig du fick med nosen på bilden va?

_JBA4261_DxO kopiera

– Visst fick jag. Önskar bara att gallret inte var mellan oss. Er hade jag gärna kelat med.

– Mjaaa, fast jag tror det kan ha varit till för att skydda oss…  Matte var i alla fall väldigt mån om att det skulle finnas där, det kan vara så att NI människor bits!

_JBA4274_DxO kopiera

– Bits de? Ja, då är jag också glad att jag ligger skyddad. Ännu har ingen bitit mig och jag rekommenderar inte att någon försöker.

_JBA4220_DxO kopiera

– Oj, matte stäng dörren!

– Det är ingen fara, lilla vän, jag ska inte bita dig.

– Bita mig? Du skulle våga. Jag tänkte ägna mig åt lite skönhetssömn i lite lugn och ro. På varenda show finns det någon dåre som går runt och är lustig. Bita mig? Allvarligt…

– Åh, förlåt… Jag trodde att… tänkte naturligtvis inte… äh… jag går vidare.

_JBA4240_DxO kopiera

– Hej… vilken fin katt du är.

– Så är det, men jag är lite nervös för jag ska strax träffa domaren så om det är ok med dig så…

– Naturligtvis… Vi går vidare… Vi kan förresten ta tillfället i akt att berätta vem vi träffade direkt när vi kom till kattutställningen.

_JBA4304_DxO kopiera

– Sören! Han jobbar för hemlösa katter och för en krona eller en tjuga får man kela med honom. Varenda krona dubblas av något företag han har avtal med och allt går till hemlösa katter. Heja Sören! Vilken cool katt. Naturligtvis klappade vi honom.

Jo, vi träffade trevliga Katrin också från Bengaltassen. Vi har en bengalförening i Sverige och deras tidning heter Bengaltassen. Jag har precis blivit medlem och också börjat skriva för Bengaltassen, jättekul! Jag fick ett nummer av Bengaltassen och en liten leksaksmus till gänget hemma. Jättegulligt! Här är Katrin med sin ståtlige Aramis

_JBA4284_DxO kopiera

_JBA4290_DxO kopiera

Vilken cool katt som vandrade runt på hennes bord utan att överhuvudtaget bry sig om alla människor som rörde sig kring honom. Jättefin.

_JBA4282_DxO kopiera

Måste naturligtvis också visa Bengaltassen då jag är fantastiskt glad att få se mina små historier i något publicerat. Det är ett lyckorus!

_JBA4481_DxO kopiera

Kan inte låta bli att visa det, men väljer så låg upplösning så det är nog svårt att läsa om man inte köper Bengaltassen 😉

bengaltassen

Vi gick vidare och hälsade på 9liv’s representant Gun och köpte en liten söt kattmyntakudde av henne. 9Liv är en förening i Norrköping som verkligen kämpar för alla katters rätt till ett för alltid hem. De har inget katthem ännu utan behöver hjälp med alla namn de kan få. Jag ber er att skriva under på denna lista. Då är ni med och gör skillnad för de hemlösa katterna i Östergötland. http://www.skrivunder.com/katthem_till_9liv_ostergotland. Både jag och Jassan har skrivit under.  Exemplariska vi är va? hahaha! ;D

Avslutar kattuttällningen med ett par bilder på vad som hände när en liten bengalunge hamnade för bedömning hos den italienske(?) domaren.

_JBA4302_DxO kopiera

_JBA4301_DxO kopiera

Det var väl gulligt? Inte alla kissar som blev pussade av domarna det är jag rätt övertygad om :). Jag tyckte hur som helst det var gulligt.

Jassan och jag gav nu upp utställningen. Vi var både trötta och hungriga och ville hem och faktiskt ta lite på katter också, inte bara titta på dem. Vi ilade hem och kopplade av i lägenheten och mös med katter. Oj, nu får jag backa för jag måste berätta vad jag fick av Jassan när hon kom. En kasse överfylld med påsar (tusen tack Jassan).  Men det som fick mig att skrika till av förvåning och glädje var detta:

_JBA4479_DxO kopiera

Titta!!! Är de inte ursöta? Pantheon med gula ögon, Pollux, Pixie och avslutningsvis Hamilton. Alltså… hur söta som helst!!! Tusen tack Jassan!

Vet ni, jag har inte ens tänkt tanken på att man kan få sånt här på sina egna djur. Ändå har jag  faktiskt fått sånt här en gång tidigare av min goda vän Kajsa och då fick jag mjukdjur på gänget. Ja, jag har visat dem förut, men jag upprepar mig gärna 🙂 Den här typen av presenter är något helt unik.  Fortfarande galet förtjust i mina mjukdjur. 🙂

IMG_2369[1]

Precis innan helgen var slut så dök Kajsa och Kerstin upp!  Hur trevligt som helst. Äntligen!!! Äntligen fick vi till en träff hos mig. Så jättekul att träffa er. Underbara människor med glimten i ögat och äkta värme. Hoppas vi får till flera träffar snart. Tiden accelererade ytterligare när de dök upp och plötsligt var det dags att säga hej då. Hej då till Kerstin, hej då till Kajsa och sedan stod jag plötsligt och tittade på tåget och kände tårarna bakom ögonlocken när jag vinkade hej då till min bästa väninna. Ensam stod jag kvar på perrongen och såg tåget försvinna i fjärran med en klump i halsen och en fråga snurrandes i mitt huvud ”Vart tog helgen vägen?”

Pixie

8 tankar på “Vart tog helgen vägen?

  1. Åh, vilken trevlig helg ni haft. Så många söta o fina katter det finns. Klappa o kela söta Sören hade jag utan tvekan gjort. Härliga bilder på dina fyra sötnosar tillsammans. Kram!

    Gilla

  2. Ja, det kan man undra, vart tar helgerna vägen? Tack för en jättetrevlig dag (igen och igen!) Det var helt underbart, både träffa dig Eva, Jassan och dina härliga kissar! Ja måtte vi kunna göra om det! Härlig blogg! Kramar!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.