Vi BARF:ar

Här hemma har vi en tid haft väldigt fullt upp. Jag har nämligen först läst och läst och läst och nu förra söndagen beslutade jag mig äntligen. Vi går över… idag… till BARF! Jaha, de flesta kanske vet vad det är. Annars kommer här en liten kort förklaring. BARF eller Biologisk Anpassad Rå Föda eller Bone And Raw Food finns andra översättningar också, men kontentan är att efterlikna det som katten äter om den själv får bestämma.

_JBA3507_DxO kopiera

– Åh… Om katten själv får bestämma? Då vill jag ha torrfoder igen tack matte, för det där med BARF förstår jag inte alls…

–  Jag kan ha uttryckt mig lite vårdslöst. Vad jag menar är att BARF är kattens naturliga föda. En mus eller en fågel är bästa BARF för er.

_JBA3059_DxO

– I så fall vill nog även jag lägga in en protest för så mycket möss och fåglar har det ju inte blivit på menyn eller har ”Bröderna Glufs” ätit upp dem innan jag har hunnit dit?

– Fast kyckling och anka har ni fått, mus… äh… inte så mycket… inte alls faktiskt. Det får ni klara er utan. Man kan köpa frysta möss också, men jag avstår det. Klarar nog det här med BARF utan döda möss tänker jag mig.

Hur som helst ingen omedelbar succé infann sig, snarare tvärtom. Myteri uppstod. Serverade BARF och rusade iväg till mitt jobb. När jag kom hem var det helt tyst. Ingen katt kom och mötte mig och jag rusade in i kattrummet och såg detta!

_JBA2990_DxO

Kissarna? Ja, de låg och mös i olika hörn i lägenheten mätta, med runda magar!

_JBA3073_DxO

– Det var *slurp* matte!

– Det var inte bra Hamilton! Inte bra alls! Men det hände som tur var förra veckan. Har försökt att dra igång BARF:andet en längre tid och backat några gånger. Men sedan söndag går katterna helt på kött-diet. Imorgon är det leverdag. Det är nästa orosmoment att få i dem. Men de äter duktigt både kyckling, fläsk, nöt och anka och nötfärs, kycklingfärs och fläskfärs. Vi varvar med lite äggula och nedmalda äggskal. Man kommer på sig själv att köpa de mest mystiska saker i affären. I fredags köpte jag kycklingmage och kycklinglever och saknade kycklinghjärtat som faktiskt var slut i affären. Flera som barfar?  Det är viktigt med variation och efter en vecka är statusen enligt följande.

Pantheon och Hamilton BARF:ar utan problem.

Pollux BARF:ar utan problem! Det var förvånande, men han är jätteduktig!

Pixie? Ja… det här är katten som aldrig ätit något annat än torrfoder och gelén på kattmaten. Killar är inte så komplicerade när det gäller mat och de är säkert lättare att få över. Tjejer däremot… Pixie tittade på mig och på de fina köttbitarna som låg på hennes tallrik. Sen strosade hon bestämt förbi mig ut och gick och lade sig. Jag läste och läste. Tänkte att det måste finnas flera som har kinkiga honor.

_JBA3502_DxO kopiera

– Kinkig?  *blä* Jag ser inte att du äter kycklingmage matte?

– Hm… nej… men jag är ingen katt Pixie och jag åt inte torrfoder heller. Det här känns SÅ otroligt mycket nyttigare.

Till slut kom jag på hur jag skulle få Pixie att äta. Jag har morlat sönder det enda torrfoder vi numera har här hemma och lagt i en burk. Jag rullar Pixies köttbitar och DÅ äter också Pixie.

_JBA3573_DxO kopiera

– YES! Torrfoder! Smask!

Positiva effekter då? Pollux päls är så otroligt len och fin och kissarna känns som att de har mer energi och samtidigt upplever jag dem lugnare och mer nöjda. Konstig kombination kanske, men förut gick de runt och jamade lite så där planlöst. Förekommer fortfarande men inte lika mycket längre och detta bara på en vecka.  Jo,lite viktras har det nog blivit också. Vilket är ett tecken att jag inte riktigt fått in Pixie ännu på detta, men även när jag har fått det kommer hon att gå ner, men då kommer jag uppleva det mer positivt. Avslutar med en energi-bild på Pantheon, lite suddig, men rolig tycker jag.

_JBA3536_DxO kopiera

– Tjohoo!

4 tankar på “Vi BARF:ar

  1. Torsten och Frasse skulle säkert tycka det var en jätte bra ide. Men Sixten skulle nog vara som Pixie. Lite misstänksam. Men vilket jobb!!

    Gilla

  2. Instämmer med föregående talare. Skulle vara bra om det fanns något enkelt käk att ge till de små krabaterna. Som de alla tålde och mådde bra av.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.