Babianer, bollar och bråkiga katter ;)

Ni som har ungkatter vet att nattsömnen kan bli lite så där. Jag känner att jag har haft ungkatter i många år nu och räknar då med Picasso som tyvärr inte blev så gammal, men kontentan är jag har upplevt detta nu med flera katter. Nästan varje natt mellan 3 och 4 vaknar jag. Just nu är det en väldigt morgonpigg liten kisse som vill ha uppmärksamhet, nämligen Pantheon.

_JBA9846_DxO copy

– Förlåt? Nu tycker jag du är lite fräck matte! Jag kan väl inte rå för att det ALDRIG finns tillräckligt med mat när jag blir hungrig.

_JBA7544_DxO copy

– Konstigt… Det är inget problem när jag är hungrig. Finns alltid mat…

_JBA4557_DxO copy

– … Och ingen av dem lägger ihop ett och ett och får det till två… inte ens matte… *suck*

– Förresten matte så skulle du nog sova bättre om den där talande bollen plockades undan på natten också för NÅGON här är löjligt förtjust i ljud… *host* SVAMILTON *host*

_JBA6013_DxO copy

– Vafalls? Nu är du allt en liten SUR-i-KAT(t) Pollux, hehe. Den har jag lurat på länge må du tro. Möjligt att jag gillar att slå lite på den för den pratar så trevligt och det är så tyst på natten och lite livat ska det väl vara? Förresten försöker jag lista ut vad den säger.  Jag ska bli boll-tolk när jag blir stor.

_JBA7084_DxO copy

– Den frågar vem som är en babian! Knäpp boll om du frågar mig. På engelska pratar den också och så säger den ”Oupps… who’s a bab-oo-n?” eller också jamar den vilt. En riktig babbel-boll är det. Man blir hungrig av att lyssna på den!

http://www.supercat.se/aktiverings-kattleksaker/kitty-babble-ball.html

– Nej, vet ni grabbar och tjejen. NU äntligen när jag går in och läser ser jag att den inte frågar vem av oss som är en babian. Den säger ”Oupps here we go again…”

_JBA4492_DxO copy

– Vilken tur att för dig matte, för bollen krävde nästan ett svar och du var ju närmast den beskrivningen så du hade fått svara bollen… Möjligt att babblande bollen sluddrar lite, men rolig är den i alla fall…  Vem vet vad den frågar inatt, lika bra att gå och lägga sig så man kan vakna och kolla…

IMG_2672

Z….zzzzznark

_JBA5096_DxO copy

– Hm… ja, kom Polle så sover vi så orkar vi med att äta nattmackan och busa med bollen…

_JBA1556_DxO copy

– Nattmacka låter fint…Zzzzzz….

13 tankar på “Babianer, bollar och bråkiga katter ;)

 1. Det där känns igen! 😉 Torsten kommer upp och puffar oss i ansiktet och när Sixten är hungrig lever han rövare för att få upp oss. Han jagar Torsten och Torsten fräser tillbaka. Och naturligtvis så är vårt sovrum den bästa platsen för bus…… 😉 Helst vid 5-tiden på morgonen.

  Gilla

 2. Det var ju uppmuntrande, det där med nattsömnen. Idag bestämde jag mig att ta båda bröderna (Ralf o Rolf), 12 veckor. De kommer till mig på söndag kl 11.00. Så nu står det lika mellan dig och mig, Eva (4-4). Man får väl räkna med en aktiv och småjobbig tid, men hoppas att det blir många roliga stunder också.

  Gilla

  • Åh Eva!!! Så roligt! R2 haha. Vem bryr sig väl om lite dålig nattsömn när man har buskissar som förgyller vardagen? Du kommer att ha så otroligt roligt och mysigt. Njut och ta massor med bilder för himmel så fort det går. Sen kommer de upp i tonåren och där verkar de stanna lite längre. 🙂 Nu har jag kommit på ett nytt sätt att ”busa av” Bröderna Bus som faktiskt gjorde att de båda sov hela natten igår. Svårt att busa av dem för de har massor med energi och även om jag busar massor med dem blir de inte helt trötta. Men igår busade jag dem flämtande trötta tre gånger direkt efter varandra och DÅ var t o m bröderna bus som små trasor och sov gott hela natten. På morgonen kom en liten glad Pantehon och snurrade runt lite i sängen spinnande. Hoppas du kan skicka lite bilder på dem. Söndag klockan 11.00 ååååh. Så spännande, vilken underbar tid du har framför dig. 🙂

   Gilla

   • Tack för uppmuntran ! Hade lite ångest i går, när jag hade fattat beslutet om att ta båda två ! Men nu är det bestämt och jag hoppas att det går bra ! Jag har nog inte din mailaddress kvar, sedan datorn kraschade i början på sommaren.(då kan jag skicka lite bilder) Jag har ju också en ny mailaddress, som du kanske har sett. Har nu letat fram alla ”bäbisgrejer” och leksaker samt gosställe att ligga i. Jag hoppas att ”flickorna” inte kommer att bli alltför sura !!!!

    Gilla

  • Hehe, tack, jag ser motiv och möjliga motiv, men om kameran är rätt inställd för att göra det bästa av situationen är nog än så länge rätt mycket slump 🙂 De bästa bilderna tar mannen som kan kameran när jag busar med dem. 🙂

   Gilla

  • Haha, ja babian… så tokigt 😀 Kunde inte fatta vad bollen sa och varför? Hahaha Det är som innan jag kunde engelska när jag var liten och sjöng med i engelska texter och jag minns när jag lärde mig engelska att jag plötsligt fattade vad DE sa och att det inte alls stämde överens med mina ”engelska” ord haha.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.