Katterna på Lunds Universitet

_JBA4557_DxO copy

 

– Samling mina katter! Jag har tråkiga nyheter. Lunds Universitet forskar på oss!

_JBA9795_DxO copy

– Vad säger du Polle, forskar de på OSS? Jaha, de har säkert sett hur jag, liksom människor kan äta med pinnar, inte sant?

_JBA4554_DxO copy

 

– Det handlar inte om forskning på dig Pantheon (även om någon nog skulle behöva forska lite på dig hehe) fast inte så här. Det här handlar om att Lunds Universitet använder vad de kallar destinationsuppfödda katter för att forska på katters hjärnor…

_JBA9812_DxO copy

 

– på hjärnor? Jasså inte pinnar, är du säker Polle. Låter mycket mera intressant att försöka förstå hur jag som saknar fingrar behärskar den här pinnen så till fulländning så jag kan äta med den.

_JBA1790_DxO copy

 

– Släpp pinnen Pantheon! Det här jag försöker berätta är illa!!!

_JBA9808_DxO copy

 

– Jasså? *gnag*

_JBA7544_DxO copy

 

– Ja Pollux har rätt. Jag har också hört det massor med katter dödas genom att man söver ner dem och öppnar upp hjärnan på dem och sen tar man bort nervbanor och strukturer i hjärnan. Lunds Universitet hävdar att i och med detta förfarande så lider inte katten för när man tagit bort dessa delar kan katten inte uppleva smärta eller ångest. Om jag har fattat det rätt så slutar då narokosen att fungera men eftersom de delar i hjärnan som upplever smärta inte finns längre så menar man att katten inte lider och då kan man utföra det man behöver för sin forskning och sedan dör katten utan att ha upplevt någon smärta enligt dem.

_JBA7153_DxO copy

– VA??? Tar man bort delar av hjärnan???

_JBA7606_DxO copy

 

– Buuhuuuuuu!!! Stackars, stackars kissar!!! Varför gör man så Pixie???

_JBA7561_DxO copy

 

– Man vill hjälpa människor som drabbats av Stroke och Parkinson på sikt.

_JBA8850_DxO copy

 

– … men… varför använder man katter om det är människor man vill hjälpa?

_JBA1790_DxO copy

 

– Människor anser att vi är lägre stående varelser än de, för vi visar inte vår intelligens så tydligt, och därför kan de offra våra liv för att människor ska leva.

_JBA2003_DxO copy

 

– Titta nu då människor så intelligenta vi är. Vi kan läsa böcker precis som ni! Titta bara!

_JBA4448_DxO copy

 

– Äh, han tittar mest på bilderna hihi. Förresten tycker jag fortfarande att böcker är till för att ligga i när människor läser dem. Men varför är det så viktigt att vara intelligent? Polle får jag kurra in mig hos dig för det här var jätteotäckt alltihop!

– Visst Panthis kom bara!

_JBA6330_DxO copy

 

– Tack känns lite lite bättre nu.

_JBA4823_DxO copy

 

– Det tycker inte jag. jag kan inte sluta tänka på Lunds Universitets stackars katter. *snyft*

 

10 tankar på “Katterna på Lunds Universitet

 1. Ibland skäms man något fruktansvärt över att vara människa. Tur att det finns dom som VERKLIGEN älskar djur och gör ALLT för dom också. 🙂

  Gilla

  • Du har fullkomligt rätt, man får inte gräva ner sig i allt elände och bara vara där. Det är MÅNGA som tänker rätt och gör rätt. Ibland tappar man lätt greppet om det när man kämpar mot de andra. 🙂 Kram

   Gilla

 2. Ja, usch det finns mycket hemskheter som man inte vet om. Men det är bra att det kommer fram, så man kan strida för det som man tycker är rätt.

  Gilla

  • Det här är den största fördelen med internet. All information sprids. 🙂 och inte bara till Lund utan denna information finns nu tillgänglig för hela Sverige och världen också för den delen, fast det är nog bara svenskar som kan tänkas reagera. Hoppas det är många som reagerar och hoppas att Lund förlorar en märkbar mängd studenter pga detta.

   Gilla

  • Hoppas att de som vill studera på Lunds Universitet tänker om och söker sig någon annanstans. Allt i livet är val. Vad jag förstod har de forskat i flera år och resultat? Är Parkinson botat? Får folk inte längre Stroke? Jo, när man tittar närmare på det så är det inget synbart resultat av deras forskning bara liv som offras på löpande band i forskningens namn. Hemskt!

   Gilla

 3. Inte en dag utan något hemskt, som människan hittat på. Finns inget så vidrigt djur
  som människan.. Införa skottpengar?

  Gilla

  • Ja jag håller med dig, det är nått nytt varje dag. Men man får inte glömma att det är många som har fattat också. Ibland är det viktigt att luta sig tillbaka när man själv inte orkar längre och känna stödet hos de människorna. De finns de med. Jag gillar FB av den anledningen. Lika väl som man hittar idioter hittar man grupper av folk som har samma åsikter som man själv. Känns bra tycker jag! Det är många som nu strider för Lunds Universitets katter. De får väldigt mycket negativ reklam just nu och vill nog inget hellre än att detta faller i glömska. Studenter har ju många universitet att välja mellan. Varför välja Lunds Universitet efter denna bomb om man bryr sig om djur? Kram.

   Gilla

 4. Uuch! Blir så ledsen. Dom borde skära på sina egna hjärnor, då slipper dom att gissa hur det fungerar på människor.
  Jag börjar gråta varje gång djur far illa.

  Gilla

  • Tack för kommentar Satu. Jag blir också superledsen. Men jag försöker att fightas tillbaka. Jag har skrivit brev till Lunds Universitet och fått ett standardsvar och så har jag gått med i den norska FB-gruppen som jobbar för att kattuppfödningen av destinationsuppfödda katter stoppas. Jag har varit inne på Lunds Universitets hemsida på FB och gillat kommentarer i detta ämne som jag tycker bör lyftas fram. Gör gärna det om du har lust. Det visar Lunds Universitet ungefär hur många de har att göra med. Här är även en länk till den norska grupp som är emot destinationsuppfödaren om du eller någon annan vill gå med. Jag är bara med för att visa stöd. https://www.facebook.com/groups/2362227690/ Ingen kan göra allt, men alla kan göra nått. 🙂 Jag tror på det. I det här fallet kan man om man inte vill göra nått annat sprida denna information till vänner, arbetskamrater och bekanta. Lunds Universitet inte är ett universitet man håller särskilt högt efter detta. Det finns andra universitet och högskolor att gå på.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.