Historien om Virre

Den 18-åriga katten Ronja bodde i ett hus med ett fyrtiotal andra okastrerade katter. Att vara 18 år i kattvärlden motsvaras av ungefär 92 människoår. Ronja blev dräktig och föreningen 9 liv  ryckte in och bad att få ta över Ronja från ägaren.

Man fick ta över Ronja och hon födde inte mindre än 7 kattungar! Efter detta var stackars Ronja helt slut och orkade inte/vägrade ta hand om sina små svansbarn. Ronja mådde inte bra. En dag gick och sedan åkte man akut in till veterinären med Ronja då något uppenbart var fel. Veterinären gjorde ett kejsarsnitt och man fann ytterligare två små kattungar, döda. De hade börjat ruttna… Ronja kastrerades och öronmärktes och fick gå på antibiotika i tio dagar. Starten för kattungarna blev för tuff och endast LinusMandis och Virre överlevde trots intensiva försök att klara dem alla.

fundedbyme-pic_display

Det här är Virre. Söt va? (Bilden har jag 9livs tillåtelse att använda)

Varannan timme, dag som natt, matade volontärer kattungarna med specialmat för att rädda deras liv. Eftersom ingen av kattungarna fått den där otroligt viktiga första modersmjölken var infektionsrisken stor och lät inte vänta på sig. Kattungarna tvingades gå på antibiotika bara 4 veckor gamla.

Problemen slutade inte här. Något stod inte rätt till med lille Virre som hade tydliga förstoppningsproblem. Det blev en akut tur till veterinären där man ett tag inte trodde att det skulle gå att rädda Virre. Men man gav inte upp och kampen om Virres liv fortsätter. Virre har ett tarmfel som gör att han inte går upp i vikt som normala katter, men när han blir lite äldre hoppas man på att man kan genomföra en operation som kan åtgärda detta.

Föreningen 9 Liv har varje år räkningar på 120 000 kr i rena veterinärskostnader. Man försöker nu att få in pengar genom s.k crowdfunding. 9 Liv har nu arton dagar på sig att få in 10 000 kr. Än så länge har man bara fått in 1 000 kr. Om man inte lyckas få in 9 000 till på dessa dagar så måste man lämna tillbaka det som redan donerats. Så snälla låt oss hjälpa Virre och alla andra utsatta katter och deras räddare. De gör jobbet, låt oss bidra med pengarna.

Föreningen 9 Liv anser att alla katter ska ha en ärlig chans och de gör allt vad de kan för att det ska bli så. Bara volontärer.

_JBA1129_DxO copy

– Ja! Stå upp för Virre nu! Han behöver hjälp. Han går till kattdoktorn mycket och det kostar såna där blänkande runda ”fjantar” som ni människor är så förtjusta i.

_JBA0731_DxO copy

– Inte ”fjantar” Hamilton, ”Slantar”! Men jag håller med Hamilton. Det här är viktigt gott folk! Det är inte ”bara en katt”. Vi känner både smärta och glädje, precis som ni. Vi tycker likheterna är större än skillnaderna. Vad tycker du?

_JBA0621_DxO copy

– Skänk en slant till 9 Liv på följande länk, så de får behålla det som redan donerats och kan betala Virres familjs veterinärsbesök:

Crowdfunding

Historien kommer också att ligga under flik på sidan under tiden det fortfarande går att donera.

11 tankar på “Historien om Virre

 1. 3800kr har dom fått in just nu.
  Det räcker ju inte!
  10.000kr behöver dom minst annars måste dom betala tillbaka de dom fått o det tycker jag är knas!
  Dom kronorna dom redan fått behövs dom med ju.
  Hur ska vi göra för att få ut detta till fler???

  Gilla

 2. Många fler kan hjälpa än de tror. Men så klart, många vill inte.

  Jag har inget jobb eller sysselsättning just nu pga svåra psykiska handikapp men satte in den första tusenlappen till crowdfundingen du länkade till. Jag hoppades att det skulle få fler att skänka att se att andra vill (ofta funkar det så). Men tyvärr går det fortsatt trögt.

  Gilla

  • Det var jättefint gjort! Vi hoppas flera följer efter, än är det inte för sent 🙂 fortsätt sprida bland vännerna, vem vet? Stor kram till dig som har ett hjärta av guld för de värnlösa små som behöver vår hjälp så mycket.

   Gilla

 3. Reblogged this on 4 cats 4 me & u and commented:

  Vi tar ett varv till med Virre då tiden håller på och rinner ut vad gäller Crowdfunding. 🙂 Inga stora belopp behövs, men många små, sprid gärna. 🙂 Detta är en förening av eldsjälar i stort behov av ekonomisk support.

  Gilla

 4. Det är så lätt att vara egoistisk, i dessa tider. Samhället är uppbyggt att bara tänka på sig själv. Behöver man alla dessa statussymboler? Blir man lyckligare ? Trots låg lön och ensamstående, så tycker jag att jag har det bra. Önskar mig inget mer som man kan köpa för pengar. Livet innehåller så mycket mera, tycker jag.
  Kram Eva

  Gilla

 5. Tack själv ! Har nu satt in en slant på nämnda Bankgiro. Hade tänkt att skänka min pengagåva från kommunen till Djurskyddet (har fyllt jämnt, i förra månaden). Men det sa kommunen nej till, jag var tvungen att specifiera ett företag som jag skulle få ett presentkort ifrån. Idiotiskt tycker jag, det verkade som den frågan aldrig kommit på tal innan, alltså att ”skänka” pengar. Speciellt inte om man jobbar i ett låglöneyrke, som jag gör (undersköterska).

  Gilla

  • Åh! Ett stort grattis och ett stort tack! Tack för att du tänker som du gör. Det har du gjort sen vi ”lärde känna” varandra. En del har alltid pengar över till att hjälpa andra oavsett vad man tjänar. Det tycker jag är en jättefin egenskap. Med risk att dra konstiga paralleller så finns det en scen ur den tecknade Robin Hood som jag fastnat för. Det är en liten kyrkråtta som vill ge pengar till de fattiga och hon ger allt hon har/sin sista slant och skäms över att den inte är större. Då svarar broder Tuck (tror jag) rörd att ”ingen kan ge mer än så… sin sista slant.” Tänker på det ibland och tycker fortfarande att den sekvensen är fin även om den råkar vara tecknad. 😉 Virre med familj tackar dig säkert alldeles lite extra. Kram, Eva

   Gilla

  • 🙂 Tack Eva! Har du paypal så klicka på ordet crowdfunding. Håller på själv och skaffa och har lyckats fixa paypal konto idag så jag ska testa crowdfunding-länken själv. Men det blir nog först imorgon när jag lyckats få över pengar till Paypal:). Svor några gånger när jag skapade kontot och jag brukar inte svära. Men om du inte orkar gå igenom allt det där så är Bankgiro-konto 430-7823 (markera talongen med ”Gåva”. Du kanske kan skriva ”Gåva till Virre” eller nått så vet de att det är det det handlar om.

   Gilla

  • Tack Jassan, ja du kan väl lägga upp historien (antingen om du skriver själv eller om du kopierar rakt av) så att den når flera? 9 Liv gör ett fint jobb här i våra trakter och tyvärr är stödet lågt. 😦 Jag har själv prioriterat Fia-hemmet länge, men nu lägger jag pengar/gåvor och energi hos 9 Liv ett tag. Kram

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.