Överraskningen eller stora kattgårdsbyggardagen. ;)

Idag smet vi iväg till Bauhaus på förmiddagen och började välja ut det som skulle bli en tillfällig lösning på kattgård till kissarna. Vår plan är att på sikt flytta från lägenheten och ut på landet, men i väntan på det så gör vi en kattgård på föräldrarnas bakgård. De har en perfekt bakgård för att nätas in och det är också det vi har gjort idag.  Kissarna vet inget ännu och jag hoppas de inte tar sig ut. Men för säkerhetsskull så tror jag att jag kommer att förse åtminstone bengalerna med halsband med pejl i. Både Pixie och Pollux har gått fritt i det här området och klarat det galant så de hittar så de är jag inte så orolig för.

_JBA9948_DxO copy

-Somliga mer galant än andra matte… hihi, blä Pollux!

_JBA9916_DxO copy

–  Äh! Det är väl lätt att vara tjej när grannen är en stor gråpälsad jättehanne! Är man däremot en… låt oss säga… medelstor vit hanne så var det inte lika kul, så stängsel låter som en bra idé… För att hålla somliga ute alltså, mer än andra inne!

_JBA9986_DxO copy

– Åh… Simba! *ljudlig suck* Vilken snygging!

_JBA9919_DxO copy

– Uppkallad efter ett lejon… det talar sitt eget lilla tydliga språk. Livsfarlig och sjövild om du frågar mig.

cropped-jba9587_dxo-copy.jpg

– Jag frågade inte dig. Simba… ♥ *suck*

Här kommer bilder på bakgården som numera är kattsäkrad. Bara själva invigningen kvar och det roliga att inreda den så den får en massa spännande kattupptäckardelar 🙂

20130518_164418

Ett överhäng som ska förhindra ”bengalhoppare”, syns visst inte på någon bild exakt hur det är gjort 😦

20130518_164208

Blev det inte bra?

20130518_164223

Säkrad både nedtill och upptill

20130518_164229

Lagom blandning av gräsmatta och trätrall.

20130518_164327

Här är en liten extra ”flärp” av tomten som faktiskt blev kattsäkrad även denna så om intresse finns från någon kisse så kan man gå runt hörnet på huset och titta på syréner och kirskål. De senare ska jag göra ett försök att utrota i sommar. Svårt!

20130518_164346

20130518_164350

Vad döljer sig här då? Ja, det får ni vänta med att se till själva invigningen, lite av en cliff hanger hahaha :D.

20130518_164357

Hela baksidan är nu inringad och kan användas av både människa och katt 🙂

20130518_164414

Ska kompletteras med några tältpinnar och lite tunga stenar.

Ja, snart blir det äntligen lite utebilder på kissarna igen. Det är nått som vi längtar till hela familjen :).

Vi önskar er en trevlig sommarkväll!

13 tankar på “Överraskningen eller stora kattgårdsbyggardagen. ;)

 1. Så fint kissarna får det, där kommer de säkert till att trivas. Ska bli kul att se hur det går.
  Kram, Ulla & Tusse!

  Gilla

  • JA, Tack! Det här ska bli så väldans spännande och se hur det går och om bilfärd dit och hem blir för jobbig eller om det är nått vi kan göra till helgerna. Ja, vi får se. Jag håller tummarna att det funkar så som jag drömt om. 🙂

   Gilla

 2. Vad härligt för kissisarna! 🙂 Men för säkerhets skull, ha en blomspruta till hands. Till en börja gick det jätte bra med våra ute i inhägnaden tills Sixten upptäckte att han kunde flyga från äppelträdet till bodtaket. Vi kapade alla grenar och allt var frid och fröjd tills för någon vecka sedan när han åter upptäckte sina osynliga vingar och svingar sig nästan hur lätt som helst upp på taket igen. 😦 Håller tummarna att det kommer att gå bra. Att era grabbar och Pixie är lite lugnare. 🙂 Stor kram från Eva och grabbarna.

  Gilla

  • Bra idé men blomsprutor funkar inte på bengaler. 😀 Första gången en katt hoppade upp på spisen skvätte jag vatten på honom för där vill jag verkligen inte ha hoppande katter. Blir ju livrädd att de ska bränna sig. Blicken jag fick var obetalbar. Förvånad, kanske en aning förnärmad, men i övrigt ingen reaktion. För övrigt brukar särskilt Pantheon stoppa i armarna enda upp till axlarna i vatten för att jaga småfisk i badkaret… Ja alltså gummifiskar, inget annat… ;D

   Jag såg bilden på FB, men menar du att han hoppade rakt upp dit utan att mellanlanda någonstans? Finns garage där också och bengalerna särskilt hoppar högt, men hoppar de så högt alltså? Kanske behöver säkra ytterligare med nät i så fall. Har för mig jag sett er bakgård någon gång och den påminner lite om denna, inte sant?

   Gilla

   • Jag vet inte hur det är med bengalerna, men som sagt, Sixten har osynliga vingar. Jag mätte bod taket där han svingade sig upp och det var drygt två meter. (!) Han hoppade från vårt ner klippta äppelträd till bod taket och det är nog något liknande. Matbordet får vi välta. Han hoppar från det också rakt upp på taket. Siken katt!! Undrar hur högt det skulle bli för oss om vi skulle hoppa lika högt i jämförelse med vår storlek. 4-5 m? 😉 Nää jag gör som Frasse och Tostis, håller mig på marken.

    Hoppas verkligen att det kommer att gå bra. Dom kanske är jätte snälla. 🙂

    Kram från en hoppjerka och tre stycken av den lite lugnare sorten. 🙂

    Gilla

  • Japp, den här tomten ligger lite för centralt med stora vägar runt sig och jag vill inte förlora flera kissar till trafiken. 😦 så det får bli så här och jag tror och hoppas att det blir jättebra. 🙂

   Gilla

 3. Bra jobbat! Ska bli kul att se om det kan bli någon nos-mot-nos kontakt mellan grannens norska skogskatter och kissarna i de fyras gäng mellan maskorna i hönsnätet. Spännande fortsättning följer!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.