Mushi

På vår semester på Seychellerna fanns det en liten hotellkatt som ägarna där tyckte var rätt så tjock… Tänk så olika värderingar vi har om tjock. Men så är det. Vi frågade snabbt vad katten hette och det blev några sekunders tystnad, sen kom svaret ”pussycat” ungefär översatt ”katten”. Var vi de första som frågat? Däremot hade mannen som ägde hotellet ett smeknamn på kissen som vi istället kallade henne för, Mushi. De trodde Mushi var en kille och varnade för ”hans lömskhet”. Många hotellgäster hade avskytt Mushi och varit rädda för henne.

_JBA7653_DxO copy

Här är vårt fina hotell med den mysiga poolen där vi badade dagligen. Här hade Mushi bestämt sig för att bo och på nått sätt hade hon lyckats charma ägarna på hotellet för plötsligt en dag hade hon bara flyttat in, berättade ägarna. När Mike (den manliga ägaren av hotellet)  inte trodde att jag såg honom hittade jag Mushi som en sjal runt hans hals. 🙂

Mushi lät sig bli klappad ett par gånger och sen kom ett fräs och en tass som tydligt markerade att något ogillades. _JBA7771_DxO copy

Vi kom snabbt på att något negativt i Mushis förflutna triggades när man klappade kroppen så vi slutade med det och klappade bara Mushi på huvudet och belönades med en jättetrevlig katt som vi saknar och faktiskt fick klappa på kroppen när hon lärt känna oss bättre. Mushi kom skrikande och mötte oss och ville bli klappad. Det var uteslutande på hennes villkor. Hon kom när hon ville och gick när hon ville. Men hon var ofta nära oss. Vi stack till henne lite extra smask, men som sagt hon hade ett hem och mat redan och jag tror nog en och annan gecko slank ner i dieten också. 🙂

_JBA7808_DxO copy

Vill också betona att Mushi älskade min man massor, mig också, men inte i första hand. Vet inte om ni har samma erfarenhet med att tjejkatterna dras till killarna i familjen och killkatterna till tjejerna? Tycker ofta det är så, men det kanske är en slump. 🙂

Älskade lilla Mushi. Vi saknar dig men minns dig med glädje och jag är så glad att du hade ett hem!

13 tankar på “Mushi

 1. Åh, så härligt det ser ut. Så söt kisse förstår att det var svårt att låta bli den. Kom ihåg när vi var på Lanzarote där var det många katter, särskilt en kisse kom till oss varje dag kunde inte låta bli att ge den mat var kanske fel, tyckte faktiskt synd om katterna. Kram!

  Gilla

 2. Ja det här med katter och hundar utomlands, är ju ofta inte alltid en sån trevlig upplevelse. Har sett en del som gett mig mardrömmar. En gång i Grekland, for jag så illa att jag bara ville hem.!!!

  Gilla

  • Jag håller med dig, man ser mer än vad man vill se. Djur har en förmåga att ”söka upp” mig när jag är på semester. Ser allt jag inte vill se. Är där för kort tid för att kunna göra någon insats. Jobbigt!

   Gilla

 3. Hihihi… Det är klart att ni hittade en katt när ni var borta. 😉 Jätte fin katt (och så skönt att hon blev väl omhändertagen av ägarna också) och härligt hotell. Flott!! Nu får vi hoppas på vår och lite värme här hemma också. B)

  Gilla

 4. Fin kisse, men geckoödlan tycker jag är häftigare. Ser precis ut som den hänger uppochned i taket. Det kanske den gör också.

  Gilla

 5. Ja jättesöt, en halv mustasch hade hon hihi. Hon var smart som hittat ägare och ett hem. Seychellerna har inga kalla vintrar och rik tillgång på ödlor och geckos…och katter, många katter utan hem med ögon som tittar på en så hjärtat vill brista. De överlever och får mat av folk när de är söta kattungar. Har de tur får de behålla ett kattungsutseende länge. Okunnighet om andra livs behov är också en grymhet. 😦 Mushi hade öronskabb. Funderar på att skicka medicin till ägarna och be dem ta hand om det, men jag är inte säker på att de skulle göra det ens då. Synen på djur är en helt annan än hemma. Det kanske får motsatt effekt och de kanske slänger ut henne då? Vet inte hur folk funkar och tänker. Ska komma ihåg och ta med mig avmaskningsmedel och öronskabbmedel nästa gång jag åker utomlands.

  Gilla

  • Uschja…jag vet…jag har arbetskompisar från forna Jugoslavien o deras syn på katter är oxå helt annorlunda än min iallafall….jag gör så gott jag kan med att upplysa dom om vad en katt är, för dom får absolut inte vara inomhus….dom ska fånga råttor o inget annat…….o ja hundar oxå…för det har dom gott om där nere….hundar som får springa vind för våg eller sitt fastkedjade hela sina liv bara för o vakta.
   Jag fick en kille att ta med sig skabbmedel till sin hund………

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.