En annorlunda typ av rasism

_JBA6848_DxO copy

– Vad är det matte?

– Jag funderar över rasism Hammis.

_JBA6290_DxO copy

– Rasism matte, förklara.

– Jo Panthis… För inte allt för länge sedan var det en accepterad åsikt att beroende på vilken färg man hade på huden så var man olika mycket värd.

_JBA6198_DxO copy

– Vad säger du matte… olika färg? Vilken färg var värd mest då randigt? rutigt? Nej, jag vet… prickigt!!!

_JBA6199_DxO copy

– Suck matte, ibland är han lite barnslig, människor har ju inga mönster. Men jag vill också gissa. Jag tycker röd är väldans fint var inte det en värdefull färg?

– Nej röd, gul och svart var inga populära färger alls. Skulle man ha någon färg så skulle man vara vit!

_JBA6848_DxO copy

– Inte mycket till färg om du frågar mig…

_JBA6308_DxO copy

– Hörrudu Fjant-ilton vit är jättefint än idag skulle jag vilja säga.  Hoho ja ja, man är helt klart född i helt fel tid…

_JBA6286_DxO copy

– … och fel ras har du också Pollux, för du är faktiskt inte människa. Men varför funderar du på detta matte?

– Jo, jag tänkte att vi trots allt ändå kommit en bit vad gäller det synsättet och jag undrar och funderar på om nästa generation kommer att tycka att vår generations synsätt vad gäller er djur kommer att kännas lika främmande som den förra eller kanske förr-förra generationens synsätt om hudfärg gör för oss idag?

_JBA6837_DxO copy

– Matte.. hallå jag vill säga nått. Om ni är smartare nu så är det väl inget problem?

– Jo men, samma intelligenta människor som idag mycket väl vet att alla människor har samma värde sätter utan tvekan ett betydligt lägre värde på andra icke mänskliga liv.  Det allmänna synsättet är att ni är andra klassens medborgare och att ni uteslutande finns till för vår skull.  De har fortfarande ingen som helst förståelse att historien upprepar sig. Det är inte judar som skickas till koncentrationslägren nu, utan ni, älskade vänner. Jag tycker detta är rasism det här också, fast en annan typ.

– Jag menar nu är det inte svart eller vit som är frågan, nu är det päls eller hud.

_JBA6013_DxO copy

– Ok, hud över päls, men jag har trumfkortet matte!!! Svans!!! Svans vinner över blek bak!

– Underbara Mys-Hamme, så är det nog ♥.

6 tankar på “En annorlunda typ av rasism

 1. Sverige påstår att vi är bäst i världen på djurskydd för vi har världens bästa djurskyddslag. Politikerna brukar inte vilja diskutera varför så många andra länder har förbud både för vilda djur på cirkus och för pälsdjursfarmer, men inte i Sverige. Men det finns ett område Sverige kan tävla om att vara bäst i världen.Det handlar om att välja att avliva ett djur eller ett djurslag som påstås medföra ett problem, t.ex ett rådjur innanför vägstängsel, en älg i en trädgård, en varg utanför vargtillåten mark och inte minst våra hemlösa katter. Så vad Sverige kan skryta med är att vi är bäst i världen på att lösa problem med djur genom avlivning ! Visst är det hemskt, men sant ?

  Gilla

  • Intressant att det alltid är samma folk som svarar på de här bloggarna :). Det är tuffa ämnen, men jag tycker inte vi har råd att blunda längre. Priset är för högt. Därmed inte sagt att jag orkar titta på alla filmer där djur plågas för att hålla mig uppdaterad om hur illa läget är. Det förbättrar inget. Jag försöker hitta vägar som gör skillnad. Att bidra med det jag kan bidra med. Ibland är det genom att skriva brev, skänka pengar, skriva på protestlistor. Jag var rätt nere förra veckan då AstraZeneca skeppade iväg försökshundar till lab i England istället för att släppa dem fria. Jag har inte skrivit om det än. Vet inte om jag gör det eller inte, men det är det som just nu ligger mig närmast om hjärtat och jag tror jag har känt samma panik som de hundarna känner. Hos mig försvinner det vartefter det är skillnaden och det gör ont att veta att jag har lyxen att kunna släppa känslan. Tack för ditt inlägg du har så rätt det är mycket att jobba med och mycket vad gäller djur som är fel. Att avliva friska djur borde inte finnas med på kartan.

   Gilla

 2. Ja tänk att djuren används i människans tjänst så till den grad att dom plågsamt dör för oss.

  Pälsindustrin,kött o ägg på frukostbordet,dunjackor,djurparker,travet,smink o mediciner,t.o.m maten vi ger till våra djur är testade på djur….visste ni det att kattmaten framställs genom att låta katter plågsamt ge sina liv för att våra katter ska få prima vara???.
  Ja listan är oändlig så dina ord är så sanna Eva…”Det är inte judar vi skickar till koncentrationslägren nu, utan er älskade vänner”.

  En annan mening som jag oxå fastnade för går så här: ”Tror du att ditt liv blir bättre för att du tar mitt?”
  Den meningen är tagen från en kampanj mot Länsstyrelsen sätt att avliva hemlösa katter o även katter på katthem.

  Vi måste göra nåt åt detta!
  Vad ska vi göra för att rädda våra pälsklingar från koncentrationslägret?????????????????

  Gilla

  • Ja, Jassan du och jag har ju den här dialogen med varandra. Vad ska vi göra? Så mycket vi orkar kanske? Jag vet verkligen inte, men markeringen måste ut att vi inte tolererar detta längre. Djur är liv precis som vi, värdet på de liven är det vi människor som värderat, så det är högst subjektivt och utgår ifrån mänskliga behov, men om man släpper det synsättet vart landar vi då? Vad är ett liv värt och vem har rätt att bestämma att ett liv är mer värt än ett annat?

   Gilla

 3. Vet inte vad jag ska hitta på att skriva, men jag upprepar mig:
  så gulliga bilder på gänget, och underfundig text. Kram/Steve

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.