Panthis kommando!

Titta matte!

– Ja! Får jag berätta om mitt kommando nu???

– Hej på er allihopa! Panthis här, eller Pantheon egentligen, fast alla kallar mig Panthis eller Pante eller Pantolino.

_JBA5466_DxO copy

– NÄMEN… kom den där lilla råttan först nu också… suck och han har bara kommit till namnet ännu. Himmel!

_JBA9317

– Hihi, han kan vara där ute ett litet tag bara medans jag berättar om MITT fina kommando som jag är alldeles ensam om. INGEN annan i det här hemmet kan MITT kommando… eller kanske husse och matte fast de har aldrig visat det. Fnurr! Jag går in och lägger mig så kan jag berätta.

_JBA9345

– Ja där är ni ja. Jo… mitt världsbästa kommando som ni fick höra talas om för så där sjuttioelva månader sedan…

Hamilton funderar på ett bus

– …Vänta brorsan… jag tror inte vi var födda för sjuttioleva månader sedan, ska vi säga dagar istället?

_JBA9344

– Jasså… inte det! Ok… då säger vi det… Men… mitt världsbästa kommando behöver nog en liten förklaring… MATTE!!!

– Oj, vad det skriks här i klätterställningen… Ja, lille bus, vad är det?

_JBA9365

– Berätta om mitt kommando! Som bara jag i hela vida världen kan!

– Nej så unik är du inte raring, men du är ensam i vårt hem om att kunna det. Det använder vi när du och jag leker i badrummet. Jag har köpt silikonfiskar i en fiskeaffär, som flyter och de har ett lite för tuggvänligt material och jag är rädd att du ska tugga i dig det, eller att nått ska lossna från dem, så vi hittade ett sätt runt det du och jag.

_JBA9364

– Japp matte! Det gjorde vi!

– Vi kom på att om jag sa ”loss” då var du tvungen att sluta att bita i fisken och det fungerar ju jättefint. Så fort jag säger ”loss” så släpper du taget oavsett hur uppspelt du är. Du är jätteduktig på det!

_JBA9329

– Världsbäst faktiskt matte! Nu kan vi släppa in Pollux!

Pollux knackar på utifrån

– Släpp in mig nu innan den lille berättar om sitt liv som hund! Det är ju förnedrande! Va, försent? Ja, men det är väl ändå typiskt… Nästa gång ska jag vara snabbare!

10 tankar på “Panthis kommando!

 1. Han kanske kan leka telefon istället när hundarna kommer tycker Pollux så märker de nog inte att han är katt. Visst säger Panthis smidigt och frågar vad Pollux ska leka när hundarna kommer. Tja, matte avbryter och säger att vi håller oss borta från hundarna helt och hållet om vi kan och det tycker alla var en bra idé. Prrrrrrring! Säger Panthis instämmande!

  Gilla

   • Vi försöker hahaha, fast ibland är det faktiskt svårt när vi är ute och går i koppel. Vi är duktigare på att ha vår katt i koppel än många av de hundar vi möter. Lite otäckt ibland.

    Gilla

 2. Men du Polle, du måste medge att sötare hund finns inte eler hur?! Och visst är det väl lite bra att ha en brors som kan spela hund? Vem vet, det kanske ni kan ha nytta av någon gång när ni är ute på prommenad. Istället för att hundarna jagar iväg er kanske Panthis kan leka hund och jaga iväg dom. Vem vet?! 😉

  Gilla

  • Han skäller inte han kvittrar, eller ringer som en telefon. Festligt ljud är det i alla fall som låter som Prrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrring! Ett unikt litet Panthisljud som kom med puberteten och har stannat trots kastrering. 😀

   Gilla

  • Nu blir Panthis lite glad igen och vill lära sig något mer kommando som inte kan förväxlas med något hundkommando, vi funderar och får återkomma när vi hittat på något bra som han gillar. 🙂

   Gilla

  • Ja Panthis har varit lite förnärmad för det yttrandet. För hur många hundar kan fiska upp en silikonfisk med tänderna och leverera den utan ett enda litet bitmärke till matte??? Ingen säger Panthis bestämt och ser lite förnäm ut när han svansar iväg med svansen högt förbi Pollux.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.