Pixies lilla röda och en iShit

 

 

 

 

 

 

Nu har vi missat Pixies lilla hörna några omgångar här så denna gång blir det nästan uteslutande Pixie! 

_JBA9374

– Ja, idag fick jag inviga min lilla röda…sele.  Nu får Pantheon ta över min lilla svarta. Vi har samma storlek…hihi. Fast matte får ändra inställningarna en hel del på hans sele så han inte slinker ur den och han slinker visst nästan ur den ändå.

 

Nåja, matte och husse och jag  var ute på promenad runt huset, åh vad jag njöt! Riktigt mysigt faktiskt. Härligt.

Jo, matte och husse har skaffade en iPad för ett tag sen och då samtidigt fick vi kissar en iShit som junior-husse i familjen kallade den. Våra ModKat’s förvandlades mirakulöst, fnissade matte, till senaste teknologin. Se bara så fint den lilla äppelsymbolen gör sig på vår låda. 🙂

_JBA9380

 

Jo, sen var det en viktig sak till som jag tänkte ta upp, men den tar jag nog upp nästa gång och det har med kloklippning att göra. Jag gillar verkligen inte när matte ska klippa klor så hon har skickat efter en grej som vi ska testa istället för kloklippning. Men mer om det en annan gång, när den kommer kanske. Utepromenaderna kanske hjälper att hålla nere klorna lite också säger hon. Ja, jag hoppas för huh så otäck den där tången är.  Hur fungerar det där med kloklippning hemma hos er? Flera som tycker det är otäckt?

Släpp in mig nu då
Släpp in mig nu då

– Hallå gott folk! Ni har väl inte glömt mig? Fönstren här är visst glömda i alla fall. Ser fasligt smutsiga ut… hm… en våraktivitet kanske matte och husse? Nåja, det var en parentes tillbaka till MIG, den supersnygge kissen ni glömt på balkongen! Eller glömt helt och hållet kanske. Känns som längesen jag var med på någon blogg. Släpp in mig nu. Jag har några förslag på vad vi kan skriva om.  Med hög Svans hälsar Sir Pollux.

8 tankar på “Pixies lilla röda och en iShit

 1. Så fin du blev i din nya sele. Jag undrar också hur den där ishiten fungerar. Pollux ser då verkligen ut till att vilja komma in, ska bli kul att se vad han ska blogga om , kram!

  Gilla

  • Se oavanstående kommentar för iShiten. Ja hihi, vi får se vad den vite vill förmedla. Viktigt verkar det vara i alla fall. Kan ha nått med nyårssmällarna att göra kanske vi får se. Dem gillar han inte. Han kanske yttrar sig först nästa år om den när han klarat sig igenom denna kväll. Puh! Första nyår med 4 katter! Får se hur det går.

   Gilla

 2. Vilken fin sele ! Jag har inte sett de nya modellerna, kommer ihåg de gamla.(de med band runt hals och mage). Och den där ishiten, hur fungerar den ? Det känns som om man inte har hängt med utvecklingen på senaste tiden !!!!

  Gilla

  • Ja usch, de selarna ser inget sköna ut alls. De här är bättre, men det finns riktigt mysiga selar också, vinterselar såg jag som ser fluffiga ut. Om bengalerna ska få gå ut om vintrarna så behöver vi nog köpa ett par såna vartefter för de har så tunn päls. Vet inte hur folk gör som har såna här katter med tunnare päls om de inte får gå ut på vintern alls, eller om de pälsar på dem. Såg en nakenhund när det var riktigt kallt ute som inte hade nått på sig! En annan hundägare kom fram till henne som hade hunden och sa ”fryser inte den där” och hon sa att ”nej då, han är tuffare än vad man tror. ” Tja, jag vet inte jag… han skakade och var det inte den andre mannens hundar som skrämt honom så frös han nog allt en hel del. Vem skulle inte göra det i vinterkyla? Jag engagerade mig inte då han såg ut att må bra i övrigt och hon känner väl sin hund, fast i mina ögon frös han.

   Ja, iShiten hihi, det var mest ett skämt. Men kolla ModKat. Det är inte ett skämt. Det är en låda som katten går ner i och gör sina behov. fördelen är att när den hoppar upp från lådan så hamnar den oftast på en platta med hål i. Där sitter den ett tag och tvättar sig och då trillar sanden som fastnat under kissens tassar tillbaka ner i lådan. Det blir väldigt lite sand runt lådan. Blir lite grann, men inget om man jämför med de traditionella lådorna. Jag gillar ModKat och rekommenderar dem. Funkar jättefint hos mig som har fyra katter varav särskilt en är väldigt grundlig under sina toalettbesök. (Hamilton) Han gräver och skottar och gräver efter han har gjort sitt behov och då är det skönt att ha nått ”grävskydd” så man slipper att få sand överallt :). När vi fick iPad så medföljer det 2 extra klistermärken jag satte dem på kattlådorna och när grabben i hemmet gick förbi så sa han att han gillade de nya ”iShit”:arna vi fått i hemmet. Därefter blev det ett uttryck. 🙂 Nu är alla 4 lådor försedda med applesymboler. 😀

   Gilla

 3. Pixies röda. Hihihi… jag anade att det var en ny fin sele, men det kunde jag ju inte avslöja för Pixie innan jul. 😉
  Klo klippning och tandborstning brukar gå ganska bra hos oss. Jag har lärt katterna att dom får gottis efteråt och då brukar det gå som en dans. Hihihi…
  Hoppas att Pollux har fått kommit in nu. Vi vill gärna veta hans ideer till nya bloggar. Eller var det bara en fint?! 😉 Kloka härliga Polle!! 🙂
  Kraam!!

  Gilla

  • Ja, vi får se vad Polle hittar på när Pixie släpper taget om bloggen. Hon håller rätt så hårt i den just nu och har mycket hon vill prata om, så vi får se när det blir Polles tur, men han stampar lite otåligt i bakgrunden så han kommer nog snart han också. Ja, han meddelar att han har massor med viktiga saker att berätta som han kanske glömmer bort om han inte får berätta dem snart. Tja vi får väl se vem som kommer näst på tur :D. Kram!

   Gilla

 4. Aha det var den lilla röda.
  Snygg ju!!! 🙂
  Nja det där med kloklippning är sådär här hemma hos oss.
  Tissen fixar ju det helt själv utomhus.
  Men Marängen är det värre, hon gillar inte riktigt när man håller fast hennes tassar.
  Så det får bli en klo om dagen typ….

  Gilla

  • Ja så enkelt det är när kissarna går ut då fixar de det själva. 🙂 Har många klor att gå igenom här tur att åtminstone en katt är världens bästa på det här med kloklippning. Det är Hamilton som är ett litet ljus när det gäller att klippa klor han sover när jag gör det eller spinner eller myser allmänt. Ingen av de andra är lika lätta. 🙂 Men, men får väl försöka att jobba mig igenom en klo per dag får se om det funkar. Igår hade vi pälsvård här och borstade Pollux och Pixie litegrann. Killarna bus behöver inte mycket pälsvård. 🙂 Pollux blev hur mjuk som helst. Härligt. 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.