Godisregn och kattsäkra juldekorationer

IMG_2482Ja, två familjemedlemmar har i alla fall fattat var vi har kattgodiset. De har också lärt sig ordet ”Godisregn!”  Här sitter grabbarna och väntar efter ett sådant uttalande. Skåpet sitter på vägen och tittar man noga på ovanstående bild ser man nått vitt i hörnet på den. Där är godisskåpet. Visst har de placerat sig strategiskt? :). Där sitter de varje morgon när vi sätter på oss jackorna.

Detta var något vi började med och praktiserar när fyra katter plötsligt gjorde det omöjligt att lämna lägenheten trots att vi slängde leksaker. Hammis överlistade snabbt den manövern och gjorde ett raskt övervägande om leksaken var roligare än matte och husse och ratade snabbt leksaken. Godisregn däremot kunde han inte motstå. Godisskåpet har försetts med hasp nu för vi insåg att våra bengalkillar inte hade något problem att öppna skåp om de var tillräckligt motiverade.  Nu ”regnar” det för övrigt inte mera sen vi kämpar med Pixies vikt. En och annan godisbit slinker ner i killarna ännu och då belönas matte och husse med en liten tass som höjs i ett litet ”goddag”.  Finns det något sötare??? Jag är i alla fall helt såld på detta som Picasso startade och Hamilton för vidare. Pantheon har ett annat kommando som han behärskar, men det tar vi en annan dag.

Idag skulle jag göra en liten julgrupp efter ett fin-fint tips från Facebook. Som ni säkert vet är de flesta julblommor giftiga för kissar och ändå… dofterna från hyacint, hur klarar man sig utan det lagom till jul? Jo…Titta… både amaryllis och hyacinter fick jag in i denna kattsäkra lykta. 🙂

_JBA5498_DxO copy _JBA5496_DxO copy

 

 

Pixies hörna

_JBA5460_DxO copy

– Hej hopp! Jo, ni vet när det var så där kallt? Minns ni? Då när det var som kallast tog plötsligt matte och såg bestämd ut en kväll och sa ”Nej nu ska Pixie och jag ut!”

 

_JBA5458_DxO copy

– Va? Hallå? Jag är här… fråga mig! Jag var så där lagom kvällsvarm och mysig ni vet och DÅ skulle hon ut! På med selen och så åkte vi ner, men när vi kom ut och matte bar iväg med mig i snöyran och sen ville sätta ner mig i den iskalla snön. Då fick jag nog! Jag morrade högt och ylade! Så matte fick i alla fall lite motion när hon fick bära runt på mig (då morrade jag inte, man är väl listig) och till slut ge upp och ta in mig i värmen igen hihi. Ja, så kan det faktiskt gå när man inte förankrar saker och ting. Tror matte förstått att hon måste inkludera mig i sina beslut lite mer nu.  Hej då på er!

 

Namninsamlingen

Snälla, glöm inte att sprida till alla ni känner om denna jätteviktiga namninsamling som just nu finns på nätet. Den pågår fram till årsskiftet och det är våra djur vi stödjer genom att skriva under. Det tar tio sekunder ungefär att skriva under och att sprida det till andra kanske kan ta lite längre tid. Just nu på FB pågår en mycket aktiv diskussion om pepparkaksgubbar och Kalle Ankas julafton. Jag vet inte hur många tusen som engagerat sig i att bevara våra ”viktiga” traditioner, men flera tusen är det i flera inlägg om samma sak. Vi är TRE HUNDRA som kan engagera oss tillräckligt att skriva under denna lista så här långt. Det är ynkligt tycker jag! Jag har spritt den till alla jag kan tänka mig och ber er att göra detsamma. DETTA är viktigt! Kalle Anka… allvarligt talat. Jag är fyrtio år i år och jag har sett det sen jag var liten. Kanske dags att skapa nya traditioner? Annars kan jag ärligt säga att jag kan plocka fram dockorna som hoppar på ”ok” stämplar när som helst ur mitt minne. Däremot kan jag inte få tillbaka ”Lillebror” och andra djur som människor plågat livet ur hur jag än bär mig åt. Men jag kan åtminstone skriva under en lista på nätet som kanske, kanske förhindrar flera djur från att möta samma öde? För mig är det här som mobbing. Att inte delta i att skriva under är som att se på när någon mobbas utan att göra något. För mig är det så.

Här kommer länken, så snälla skriv under och sprid den:

Länk till namninsamling

 

 

5 tankar på “Godisregn och kattsäkra juldekorationer

 1. Vi, sambon, kör också med godis regn. När han ska gå till jobbet sitter dom vid ytterdörren alla tre och väntar på gottiset, men när jag ska gå är det hur lugnt som helst. Dom är inte dumma. Dom vet precis när dom ska vara i hallen. Hahaha…

  Vilken fin och kattsäker julblomster arrangemang. Jätte fint tips!!

  Hihihi… Det blev visst ombytta roller. Du som motionerade matte istället för tvärt om. Heja Pixie!!!

  Listan är också, SJÄLVKLART påskriven!! Ska höra med mina vänner om dom också vill skriva på.
  Kram!!

  Gilla

 2. Ska försöka köra en drive på jobbet- vi är 6 st som är på samma arbetsställe. Alla är djurvänner, tack o lov !

  Gilla

  • Åh! Jättebra. Jag kör ”driver” överallt där jag kan tänka mig hahaha. Vi måste komma upp i många fler namn om det ska räknas. MÅNGA flera. Bara att kämpa på och försöka få in flera. Hoppas alla tänker likadant av de som skrivit under och att de inte nöjer sig med att få dit sitt eget namn. kram!

   Gilla

 3. Inlåsta godisar, giftiga hyacinter o bantning borde vara sånt som upptar våra liv……tyvärr så är världen så mycket mörkare än så……………

  Snabbt o enkelt är det att skriva under o göra sin röst hörd!!!
  För vi måste skrika ifrån när våra pälsklädda vänner inte kan göra det!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Jag säger som Eva, hallå vadå bråka om pepparkaksgubbar??!!!
  Lägg den energin på att hjälpa de torterade djuren i vår värld istället!!!

  Gilla

  • Det har i alla fall ökat något. Bara att hoppas att ännu flera skriver på. Ju fler desto bättre för våra djur. Vi håller tummarna och försöker påverka alla i vår omgivning att skriva under, ok? Kram på dig vännen min!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.