Besök till veterinär

_JBA5123_DxO copy

Idag har killarna varit hos veterinären. De skötte sig SÅ fint och var jätteduktiga. Nu har de kommit hem och går i 120 km i timmen här i lägenheten så att sitta instängd i en bur hela dagen (ens om man är nedsövd) är inget för grabbarna Bus!  Obs nedanstående bild är tagen innan ingreppet om nu någon har ögonen med sig ;). Men stilen är densamma idag.


_JBA5118_DxO copy

Grabbarna blev vägda också. Pantheon vägde 4,2 kg och Hamilton 4,4 kg. Vilket för mig till nästa ämne Pixie.

Ni som tycker att Pixie har hållit en låg profil på bloggen kommer att bli glada nu för från och med idag införs Pixies hörna. Det är nämligen så att min lilla tjej har fått lite problem med vikten. Eller egentligen är nog inte problemets Pixie utan matte får ta på sig det. Vi skyller på flytt och annat som tagit så mycket tid att vi inte riktigt märkt hur illa det står till med Pixies vikt som ökat lavinartat sen vi flyttade in i lägenhet. Pixies hörna kommer att handla om Pixies kamp med vikten. Vi strävar efter att få tillbaka en betydligt smalare Pixie som orkar busa lite mer än idag. Pixies hörna kommer att vara en stående punkt på bloggen med små yttranden från Pixie om den dagliga viktkampen ur en kattfrökens perspektiv. Glada tillrop och gärna några små tips till Pixie mottages tacksamt.

Pixies hörna:

_JBA4297_DxO copy

– Mja, här är jag.  Dagens diet har börjat med en väldans sen frukost  (som tydligen inte hade något att göra med min diet, utan mer berodde på grabbarna och att de inte fick äta… hm… ) och inte fick jag gå ut heller idag, men det är visst väldans kallt ute också. Tja, vi kan nog sätta ett litet minus i min lilla bantnings-dagbok och det var inte mycket till start på min bantning. Men ibland måste man få smyga igång såna här bantningar på en mer mental nivå har jag förstått. *kurr* Jo, jag har fått motionera mitt huvud i alla fall för grabbana bus sprang hit och dit som små tennisbollar när de kom hem så lite har jag nog tränat i alla fall. Nästa gång har jag nog kommit igång lite mer. *kurr*

9 tankar på “Besök till veterinär

 1. Heja Pixie, friskt humör, det är det som susen gör!!
  Jag vet hur du har det!!
  O inte kan jag skylla på nån annan än mig själv….buhu…
  Tillsammans kanske vi kan fixa det här Pixie!??
  Du o jag? Lilla tösabiten!!

  Gilla

  • Pixie vill gärna göra det här till en team-grej. Det känns så tråkigt och ensamt att banta alldeles själv. Vi har börjat med att dra ner på mjukmaten, men motion i det här vädret vet jag inte. Vi får försöka motionera inomhus. 😦 Trist. Pixie och jag tackar för uppmuntran.

   Gilla

 2. Ja, det där känner man igen, när vikten ökar- både på människa och katt !!! Bullen Bengtsson väger 6 kg och är 15 år. Jag försöker få ut honom en gång om dagen, och säger att han iallafall kan gå runt huset. Oftast sitter han bara på altanen. Varje gång jag styr stegen mot köket- hänger han på. Och då blir det att vi båda hittar något gott. Kan det vara så med Pixie- att hon inte rör på sig på samma sätt (att komma ut och springa av sig), så därför denna viktökning. Många gånger kan man ju se skillnad på inne och utekatter-viktmässigt. Kram från Bullen Bengtsson och Bullen Eriksson

  Gilla

  • Åh då börjar han nog bli lite trötter också om han är så pass gammal. Pixie och Pollux är nästan 8 år nu så så där väldans mycket yngre är de ju inte i människoår räknat. 🙂 Ja, Pixie är en liten katt så hon är väldigt överviktig. Men vi tar tag i det. Mindre matintag och mera motion. Det är det som gäller. Svårt bara när snön kom så här. Tack för input och för att du delade med dig av egna erfarenheter. Snällt! Kram!

   Gilla

 3. Hejsan! Skönt det är över! Men stackars lilla Pixie! Här är väl också
  ett gäng som borde hålla igen, med matte i spetsen. Men vi är lika
  goda kålsupare allihop här. Tycker alldeles för mycket om mat.

  Kram/från skogsmullarna

  Gilla

  • Mat är gott. Det tycker Pixie också. Men vi får kämpa på lite här och erbjuda andra saker i livet istället. Det har blivit lite mycket fokus på bengisarna och det är svårt att motionera Pix i närheten av dem. För är det nått som ska jagas så är inte Pixie den som kastar sig längst fram för att ta grejen. Det gör däremot grabbarna bus hahaha. Så vi får väl stänga in dem i annat rum och motionera Pixie och Pollux för den delen, lite separat. Kärlek till katt är ju så mycket mer än mat. Lek är ju kul också och nyttigt också för både matte och kisse och hos oss är det en win-win situation. 🙂 Kram på dig och dina fina kissar!

   Gilla

 4. Hej Pixie! Jag och Frasse har samma problem, eller matte med oss. Ett tag vägde jag 7.6 kg. Då fick matte bastning av vetten och så blev det diet foder. Men det är gott det också. Jag har hållit på flera år och nu väger jag runt 6.4. Mat är ju så rakans gott men matte säger att det är för mitt eget bästa och då får man väl tro på det. Nu har Frasse övertagit mitt diet foder för jag får ett annat foder som ska vara bra för lederna. Och ännu mindre mat. 😦 Matte säger att det är så mycket mer fett i det så att jag inte behöver så mycket. Det är nog sant för jag klarar mig bra. Vi kommer att ge dig glada tillrop för det behöver man!! Lycka till kramar från Tostis och övriga familjen

  Gilla

  • Jasså har Tostis problem med lederna? Det har jag missat. Ja, nu blir det lite mer kontrollerat intag. Grabbarna ligger nog rätt så bra till i vikt än så länge, men nu när de är kastrerade får man börja hålla koll lite på dem också för de har inte längre samma behov av mat som tidigare. Samtidigt står de lite i växten fortfarande de är ju bara ett halvår. Ja, för Pixies del är det motion som gäller. Vi måste ut, vet inte riktigt hur det ska gå till när det är så mycket snö, men vi får återkomma med hur vi löser detta. 🙂 Kram

   Gilla

   • Sist vi var till vette för sköldskörteln berättade vi att Tostis har haft lite problem när han ska hoppa upp på köksbordet. Han missar. Vetten kände på Tostis ben och leder och det verkade som han hade ont. Vi köpte torr foder för lederna, tänkte börja så, och det verkar funka bra. 🙂 Kraam till er alla.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.