Svansmätning

Uppställning kissarna små, nu är det svansmätning :)!

– Visst matte!

– Men matte… du fick inte med huvudena på oss och inte svansarna och förresten Panthis kunde du väl hittat på nått eget och inte vara en sådan copy cat?

– Jag var ”egen,” Hammis

– Sluta kivas grabbar, för även om matte inte kan fota så kan hon mäta svans (förhoppningsvis). Jag har fått det till 28 cm för Hammis och 28 cm för Panthis.

– Va? Hade vi lika lång svans?

– Till matskålen! Jag ska äta så jag får längst svans!!!

– Stopp Hammis! Vänta på mig! Jag ska också äta!

– Stoppa undan den där matte, jag vill inte bli mätt alls. Jag varnar dig. Jag försvarar mig.

– Snälla Pixie det gör inget ont alls, jag ska bara mäta svansen på dig? Snälla…

– Pixie har en liten svans matte, kan du inte nöja dig med det? 28×2 och så liten svans och så kommer du hit och mäter min istället.

– Oj! 31 cm svans, Pollux.

– Mjaaau, ja, där ser man. Fina katter har fina och låååånga svansar… och så är de vita och har svart nos också…

– Pixies ser inte alls så liten ut Polle. Den ser lååång ut!

– Sluta stirra på min tass, Hammis, svansen sitter där bak!  Ok, matte mät min svans, så jag slipper höra alla dumma spekulationer.

– Tack Pixie… 28 cm du också.

– Vilken fin längd du har på din svans Pixie! Jag tror att Pollux är en marsipulami och vi andra är katter! *fnurr*

– Det tror jag också, Hammis hihihi, *kurr*

14 tankar på “Svansmätning

 1. Oj, Texas har samma svanslängd som Pollux! Coolt! Ja, de slår inte Sunes gäng någon av våra katter, men kul att få reda på ungefär vad en svans ligger på. Vi anser att 31 cm är långt och 32 cm är Marsupilami-varning 😉 Kram och tack för mätningen!

  Gilla

 2. Här har det också mätts svansar, eller ja, så gott det gick. Texas ca 31cm och Zonic 30-31cm. Zonic var inte lika lätt att mäta som Texas så därför blev hans resultat lite luddigt.
  Kram Kavitha med ”Raggare”.

  Gilla

  • Åh! Hälsningar från mamma Farwa! Åh så glada grabbarna blev att en så bekant svans var med i mätningen och längre än deras var den också, åtminstone än så länge, för båda grabbarna vill ha en ommätning om några månader.;) Kramar till Tina och hela gänget från oss.

   Gilla

 3. Haha, måste ju vara med i svansmätartävlingen som jag, delvis, är ” skyldig ” till ;-)! Lilleman 28 cm, Måns 27 cm och Elsa 29 cm. Molly och Nelly var ovilliga att ställa upp men en snabbkoll av Mollys indikerade endast 25 cm. Det stämmer nog något sånär då hennes ser ganska kort ut. Nellys får jag återkomma med men den är längre. Det blir spännande att se vem vinnaren av längst svans blir men vi kan väl utse en med den kortaste också, för rättvisans skull, hahaha! Synd att jag aldrig mätte Carlas för hon hade kort svans, 21-22 cm kanske. Kram på er alla med svans och deras svansmätare :-)!

  Gilla

  • Absolut vi får utse en vinnare av både kortaste och längsta. Ger det någon dag till ifall flera vill vara med och mäta svans, sen så… 😉 Tack för mätningen. Kram!

   Gilla

 4. Hahahahaha! Ok, Frasse och Sixten leder svansmätningen. Vi får se om de vinner, eller om det är flera som kommer fram ;). Tack för mätningen särskilt av mattes svans hahahaha. Kram!

  Gilla

 5. Nu är svansarna mätta 😉 Frasse och sixten 32 cm. Sixtens ser längre ut men den är mycket smalare än Frasses. Tostis svans 30 cm och mattes 0 cm :0 (tur är väl det!! Hehehehe…. ) Kraaam

  Gilla

  • Vi väntar med spänning. Det var Anneli som fick mig att börja mäta svansar. Tyckte det var intressant. Hade inte heller reflekterat över svanslängd förrän hon frågade om inte Hammis och Panthis hade extremt långa svansar. Men det har de alltså inte. Polle däremot… 🙂

   Gilla

 6. Så söta de små bröderna är ! Vad är medellängden på en svans? Tänk vad utseendet på svans kan variera. Min Mathilda har en svans som en antenn, styv och ständigt i rörelse. Bortgångne Hilding hade en plymliknande svans, som vajade fram och tillbaka när han gick. Katterna signalerar ju olika känslor beroende hur de har svansen, tex. glad, arg osv. Jag ska nog gå och mäta mina tre svansbeklädda varelser (om de går med på det).

  Gilla

  • Ja :D, mät dina katters svansar också. Ja, visst är det intressant. Jag håller med dig, vad är ”normal” svanslängd på en katt? Växer svansen med resten av katten? Ja, det blir mätning om ett par månader igen. Tack för kommentaren och ja, det var lite marigt att mäta svans. Vi var två här, en som distraherade och den andre fick läsa av lite snabbt (hjälpte inte att alla kissar var på bushumör vid mätningen) 🙂 Kram!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.