När saknaden sätter in

Plötsligt efter en intensiv arbetsdag finner jag mig i sängen med datorn i knät och 2 underbara bengaler ihopsnurrade  hos mig och DÅ..då kommer saknaden av Picasso. Så stark att jag inte kan hålla tillbaka tårarna. Hur funkar det? Jag har så underbart många fina katter och ändå finns saknaden så stark där efter Picasso. ”Tänk så kul du skulle ha haft med bengalerna, tänker jag.” Ja, sen kommer logiken och tanken att jag hade nog inte skaffat 2 katter till om jag haft Picasso. 🙂 Det var som jag misstänkte, du var som en liten bengal i sättet, lättlärd, älskade höjder och supersnabb och gillade att leka i vatten :).

Jo, jag fick en påminnelse som nog gjorde att tankarna vandrade lite extra i den riktningen. Det är en facebook grupp som tycker att man inte bara ska minnas våra mänskliga nära och kära, utan hon har velat införa en särskild minnesdag för våra djur! Vilken bra idé.  Så anslut er och tänd ett ljus för era saknade pälsklingar den 3:e oktober. Här hemma tänder vi då ett ljus (väl skyddat från hoppiga bengaler) och tänker på och minns en älskad Picasso. ♥

 

 

9 tankar på “När saknaden sätter in

  1. Ja saknad och sorg kan drabba en när som helst, det har jag också fått uppleva. Jag har fortfarande stunder då saknaden och sorgen över Tito helt plötsligt bara sköljer över mig och jag gråter som om han nyss avlivats, och då har han ändå varit död nu i lite mer än 3,5 år, plus att jag har haft Zonic och Texas i ca 2,5 år. Så du får nog räkna med att sådana stunder kommer att komma under en lång tid framöver trots nykomlingarna.

    Ja den 3:e ska de definitivt tändas ljus här hemma. Har minst 3 stycken att tända ljus för, men sen blir det ju även för andras djur också, så Picasso är självklart inräknad han med bland djuren som inte varit mina egna men som man ändå känner någon typ av relation till ändå.

    Må minnet av Picasso för alltid finnas där hos er. ❤

    Kram på er allihopa!
    /Kavitha, Zonic ochTexas

    Gilla

  2. Ja, fina ängahunden! Ja, den där FB gruppen var fin, men blev lite sorglig. Ja, vi tänder ljus för alla vår djur och jag ska försöka minnas dem i glädje, inte i sorg och saknad. ♥

    Gilla

  3. Drabbades också av sorgen och saknaden igår kväll. Tänkte på änglahunden, och på Picasso och tårarna rann. Saknaden är ju alltid där, men ibland blir den mer påtaglig. Ska också tända en massa ljus den tredje oktober, för att hedra minnet av de älskade och saknade djur som gått över till andra sidan. Kram på er.

    Gilla

  4. Saknaden av en älskad familjemedlem finns nog alltid där. Även om det var ett tag sen. Skönt att ha alla fina och ljusa minnen kvar. Och en hel skock andra pälslingar som kan trösta en. 🙂 3 oktober. Då ska vi också tända ljus för våra änglakatter.
    Ni får ha en fin fredagkväll och helg. Stor varm kram från Eva, Tostis, Sixten och Frasse

    Gilla

  5. Oh, så sorgligt. Så du både sörjer och gläds samtidigt? Jag har också förlorat min katt nyligen så jag förstår hur hemskt du har det:( Skönt då att dom två små kan hålla dig uppe:)

    Gilla

    • Ja, tänk så konstigt livet är att man kan sörja en och glädjas så otroligt mycket över några andra :). Stackars dig, mina tankar går till dig och din lilla kisse. Hoppas du har andra djur som glädjer dig i sorgen för så mycket lättare det blev när jag fick nya ”ungar” i hemmet. Saknaden finns där, men glädjen också. Tack för din fina kommentar. Önskar en riktigt trevlig fredagkväll. Eva och PPPH

      Gilla

  6. Tårarna kommer här med…lilla söta Picasso….
    Samtidigt går mina tankar till min älskade BeBisen.
    3:e oktober säger du….hm….undrar hur många ljus som kommer lysa den dagen??
    Kul ide!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.