Alla vägar bär till Rom

Rom grundades av Romulus som tillsammans med sin tvillingbror Remus blev uppfödd och uppfostrad av en varghona. När bröderna växt upp så blir de osams Obestämd och Romulus slår ihjäl sin bror och bestämmer sig för var Rom ska vara. Tänk om Remus hade vunnit då hade alla vägar burit till Rem istället Glad och vad hade hänt om de varit vänner istället (som kanske ändå hade varit det mest logiska när omgivningen bestod av vargar?) Vad hade staden hetat då? Kanske hade staden då istället döpts efter varghonan som ändå känns som den sanna hjältinnan i den här historien?

Ja ni, det är nått att fundera på, eller kanske inte. Mina funderingar är på betydligt lägre nivå och handlar om jag ska låta Hamilton behålla sitt namn primärt eller om han ska få ett annat namn, ett romerskt namn.

– Ett romerskt namn? Hamilton Romulus kanske jag ska heta? Coolt, det passar för jag är herre på täppan!  

– E’ru ju inte alls ”Hammis”! Akta på dig, jag vill också upp.

– Jaha… visst. Oj så många tassar att flytta på… och så många du kommer med…

Nej, han ska inte heta Romulus. 😉 Jag var förra helgen ute och reste, till Rom nämligen. Glad Tack HJ och alla som röstade på bloggen förra året. Att Rom kom just nu, 2 veckor innan jag hämtar hem Hamilton var bra timing för i Rom finns en kyrka med ett hål i taket vid namn Pantheon, och familjen enades snabbt om att Pantheon var ett namn värdigt en ny liten familjemedlem, men… det är ju ett namn på P… Obestämd Kanske förändrade Rom-resan lite på framtiden. Hade vi inte åkt till Rom hade P3 gått i graven med Picasso, men nu börjar det kännas ok att ta upp temat igen.

Men vi får se vad Hamilton tycker. Det sista avgörandet ligger hos honom. Picasso valde sitt namn själv genom att komma så fort jag ropade det. Får väl testa Pantheon på Hamilton och se vad han tycker.

  Pantheon? 

mer om Rom-resan i en senare blogg. Cool Jo, ett förtydligande till kanske behövs. Hamilton är alltså Fribäckens namn (uppfödarnamnet) så det behåller han oavsett.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.