Jassans katter

Ja hur gick det med dem då? (Jag lånar, med tillåtelse bilder från Jassan)

Jo, Marängen är som sagt döv och riktigt hur hon uppfattar världen vet vi nog inte. Hon är en fantastiskt charmig tjej som älskar att jaga skuggor av allt. Nästan vad man än leker med så är det skuggan av saken hon jagar. Glad

– Matte… Vem är hon???

Ååååh så genomvacker denna katt är!!! En skönhet som lever lite i sin egen värld. Jag lyckades förståss skrämma henne! Det tog mig nästan hela helgen att få komma henne nära. Hon var magisk för mig och leka med henne fick jag, men så fort jag närmade mig mera så smet hon iväg.

– Nä, nä inte närmare än så, tack! Matte har sagt att vi inte ska prata med främlingar!

Nu är jag inte så att jag envisas, men någon gång innan helgen var över så ville jag hålla i denna magiska katt, som Jassan kan vända upp och ner på utan att hon bryr sig. Helt otroligt! När jag sovit 2 nätter hos Jassan tyckte Marängen att jag varit där länge nog och då plötsligt accepterade hon mig, bara så där.

– Hm… är du kvar ännu? Ja men… ok då, du får väl lyfta mig nu då. Varsågod!

Yes!!! Jag fick hålla henne! Vilken päls, vilken katt! Måste vara ragdoll i henne för hon slappnar av! Jag som så sent som för någon vecka sedan, sa att jag någon gång i livet skulle vilja uppleva det att ha en katt som bara slappnar av som en ragdoll ska göra, fick uppleva det med Marängen. Skrattande

Tissen då? Ja, Tissen fick jag hålla nästan med en gång, men sen var jag inte så intressant längre. Men denna lilla ”Tiiiissunge” som Jassan ropar jättegulligt efter, när hon varit ute ett tag, är en väldigt nätt liten tjej. Jag kan tänka mig att många gör misstaget att tro att hon är en kille bara för att hon är svart, men hon är en så liten nätt tjej. Samma typ av katt som Pixie.

– Hon fick lyfta mig med en gång. Var inget märkvärdigt alls, du är så känslig ibland Marängen!

De är så underbara båda två. Det är bara det att Marängen tar mera plats, precis som Picasso gjorde. En del katter är så, man älskar dem lika mycket. En gång när jag beundrat Marängen högt med en massa ”ååååh” osv… så kom Tissen fram från ingenstans och gick raka vägen fram till Marängen och dunkade till henne och sedan gick hon igen, med något – som om hon varit människa- bäst beskrivits med ett ”Bah!”

– Bah!

Jassan och jag skrattade till för det såg dråpligt ut. Jassan sa att ”Där får du för att du tar all uppmärksamhet!” och det såg verkligen ut som det var det hon tänkte. Marängen brydde sig dock inte alls. Det var som att hon knappt märkte Tissens lilla avbrott i leken.

När resan sedan var över och jag väl kom hem till mitt hem och öppnade dörren så stod Pixie där och välkomnade mig försiktigt som tjejer ofta gör. Hon knuffade och puffade med hela motorn på, medans Pollux (när han insåg att jag var hemma) bara vrålade rakt ut ifrån sovrummet där han var! Det kändes som att han sa ”Du är hemma!!!Matte!!! Kom hit! HÄR är jag!!!” Killar… Flört

Så underbart det är med katter!!! Flört

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.