En helg i Hylte

Jag packade väskorna och tog mig till jobbet. Jag skulle åka direkt därifrån med tåg till Hylte för att besöka Jassan i fredags. Äntligen skulle vi träffas efter att ha haft mailkontakt dagligen i över ett år. Ja, vi fann verkligen varandra här på kattsajten.Skrattande

Jag mötte en kollega i dörröppningen när jag tågade in på jobbet som en packåsna. ”Ska du resa bort?” frågade hon lite försiktigt. ”Japp! Jag ska till Hylte!” Mitt leende måste ha gått från öra till öra och kollegan frågar lite tveksamt om Hylte låg i Sverige och tittar på min packning. Jag inser då att jag kan ha överpackat något. Glad

Resan tog 5 timmar och när jag klev av tåget i lilla Landeryd så stod hon där och vinkade till mig. Vi kände igen varandra direkt trots att vi aldrig sett varandra. Var vi nervösa? Nja sa Jassan. Jag var inte ett dugg nervös innan jag började prata med en bekant jag träffade här på stationen och berättade att jag väntade på dig. Han tittade helt förvånat på mig och frågade om jag inte var nervös och ja, DÅ blev jag lite nervös skrattade Jassan. Glad Själv var jag helt ärlig lite pirrig. Men när vi umgåtts några minuter så var det som bortblåst.

Känslan att komma hem till henne och se Tissungen och Marängen var såå härlig. Inget kändes  konstigt och vi fann varandra på samma självklara sätt som vi funnit varandra via mail. Vi började helgen med att koppla av i Jassans vackra trädgård och medans vi lekte med kissarna så fotade vi dem. Det är bilder Jassan får på sina vackra pälsklingar att använda hur hon vill. Vi hade tur med vädret. Solen sken och det var varmt och skönt.

En jättemysig kväll. Jassan bjöd på jättegod mat i raclette. På morgonen skulle vi till Ullared där jag bland annat planerat att köpa en raclette jag också. Vi susade igenom Gekås och klarade oss från att bli filmade, puh. Vi var där redan halv åtta på morgonen så det var nästan inget folk där och vi gick igenom. Första avdelningen var kattavdelningen förståss. Blev godis och leksaker till mina katter som verkligen inte behöver flera leksaker… eller godis för den delen Tungan ute.

När vi lämnat Ullared så bar det iväg hemåt ett tag där vi kopplade av med kissarna. När vi började bli hungriga for vi in till Halmstad där Jassan bjöd på Kinamat. Jättegott! Det blev nu en tur till en djuraffär där vi handlade lite kattgodis för nu skulle vi till Halmstad katthem och träffa Kim och katterna!

Oj vilket stort katthem. Det var katter överallt. Jag måste erkänna att jag var bra sugen på att ta med mig en kattungetjej hem för himmel så rar och lekfull lilla Yatzy var. Så är det någon kattsajtsvän som önskar en kattjej som är full av bus och samtidigt jättesnäll så rekommenderar jag en tur till Halmstad och en titt på Yatzy för den kattungen var speciell. Fick samma känsla som när jag föll för Picasso.

Tänkte här presentera några av de katter jag fick en liten extra känsla för på katthemmet. Först ut är då Yatzy:

Denna söta och rara lilla tjej var helt tandlös! Jassan och jag gick runt och delade ut godis till kissarna men till lilla Yatzy fick vi dela och dela godiset i små, små bitar så hon skulle kunna ta det. En liten krök på svansen tydde också på att någon varit snabb och stänga en dörr och att lillkissen inte varit tillräckligt snabb för att hinna undan :(. Men vilken gullunge! Hon totalcharmade oss. Tyvärr fick jag inte med mig kameran så mobilbilderna får duga och gör henne tyvärr inte alls rättvisa.

Ceasar: Ceasars matte hade blivit för gammal för att bo kvar där hon bodde. Hon skulle in på ålderdomshem och Ceasar fick inte följa med!!! Skandal! Blir så trött på alla dumma regler! Hon hade tyvärr ingen i sin omgivning som var redo att ge Ceasar ett hem. Matte ringde då i panik katthemmet som ställde upp och Ceasars liv räddades. Vacker va? Han är nio år gammal. Tur att katthemmet kunde ställa upp. Stackars Ceasar han förstår nog inte riktigt vad som hände.Det kändes som att han saknade sin matte.

Sweden, en underbar liten hona som bara ville med hem. ”Snälla ta med mig så ska jag vara den snällaste katten i hela världen” kändes det som att hon sa till mig gång på gång. Så fort vi satte oss ner så var hon uppe i knät hos oss med små ”mjurr” och hon, liksom Yatzy slutade inte att spinna.

Ja, det var dagens blogg. Nästa gång ska jag berätta om vad som hände när vi försökte ta oss ifrån Halmstad och åka hem till Hylte igen och varför vi fick vända tillbaka till Halmstad ännu en gång och nej, det var inget vi hade glömt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.