Tage och den första semesterdagen

Åh, äntligen, äntligen sovmorgon!!! Mannen gick upp, jag låg kvar, jag somnade om. Underbart. Plötsligt hör jag genom sovandet hur skatorna för ett väldans liv utanför mitt fönster… Jag börjar småvakna och då ropar mannen:

”Pollux har en fågel!”

Ja, första semesterdagen vaknade jag alltså rätt så snabbt. Jag var nere innan jag hunnit vaknat och där satt Pollux och såg nöjd ut.

– Titta matte, jag bidrar till hushållet, bra va?

Husse fick distrahera och berömma Pollux medan jag vände på pippi som låg med fötterna i vädret och lekte medvetslös.

Detta var ett tillfälle när jag inte saknade Picasso. Det gick nästan inte att ta byten från Picasso han hade tassar överallt och kunde flyga… jag lovar 😉 vet inte hur många byten vi bråkade om Picasso och jag. Det var som en tennismatch. 1-0, 1-1 osv…

Nåja, Pollux är inte alls så. Han tar bytet försiktigt i munnen levererar in det och lägger det framför oss. Jätteduktigt. Jag undersökte pippi och gav honom vatten. Jag hittade ingen skada och pippi tittade tillbaka plirande på mig när jag undersökte honom.

Vi satte oss på balkongen (naturligtvis sitter han i spindelväv på bilden) och där försökte jag mata honom med kattmat. Det var nog inte riktigt ok, för jag fick precis samma blick av Tage som jag än gång fick av Kraxi när jag försökte väcka honom på natten för ”nattmackan”. Till slut flög Tage iväg och så slutade även denna lilla fågelhistoria lyckligt.

Det var först när han flög iväg han fick namnet Tage.

Glad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.