Tjirp lurar döden 2 gånger

Publicerat: 2011-06-13 19:47

Imorse hördes ett dunk och jag har numera lärt mig att om inte katterna tar fåglar så gör hus och växthus det hos oss! Denna gång var det huset. En stackars fågel hade flugit rakt in i fönstret. Då gäller det att vara en snabb matte!

Jag rusar ner och fram till pippi redo att ta upp och snabbt hjälpa undan 3 nyfikna katter. Den lilla trädkryparen hoppade högt, inte nog med att han just flugit in i ett hus! Nått enormt stort hoppade på honom och skulle ta på honom! Den lille fladdrade till och lyckades ta sig upp på taket med hjärtat i halsgropen.

Jag drog en lättnadens suck stirrade på Picasso som precis upptäckt fågeln och såg fantastiskt intresserad på honom. Jag gick in tänkande att den var säker där på taket. Tji vad jag bedrog mig. Tio minuter senare så kom Picasso in med den i munnen! Låste in Picasso och bar ner fågeln till säkrare domäner.

Jag gav honom vatten och satte upp honom på kattmatsställningen. Han behövde nått att klamra fast vid.

Tjirp lutad mot kattställningen

Tjirp börjar känna sig något bättre

Tjirp förflyttades till lugnare plats och fick mat

Ringde nu min man och meddelade att vi nu har en trädkrypare i källaren. Han tar det med ro efter Kraxi.Glad

Efter att ha matat Tjirp satte han sig på min axel och därifrån klättrade han ner på min rygg (jag var ett träd i hans värld). Tro nu inte att han var tam för det var han inte, men han var omtöcknad och hungrig. När han vilat tillräckligt tog jag upp honom på taket och släppte honom.

Tjirp springer över taket och vänder sig hela tiden om och tittar förvånat på mig

och så försvann han på andra sidan taket och där slutar historien om Tjirp!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.