En fågel i handen…

är för mig definitivt sämre än tio i skogen. När kisse kommer in med råtta fås beröm. Kommer kisse in med mus, ja redan då är vi i gränslandet för mig. Jag kan rädda musen om jag anser att den har en chans.

Men matte, var gjorde du av lunchen jag gav dig?

 

När kisse kommer med fågel då gör jag vad jag kan för att rädda den.

Detta tror jag är en björktrastunge som Pixie kom med förra året. ”Björktrastar!” fnyser folk, ”det finns ju hur många som helst! Otrevliga är de också!” Fast den här ser ju inte så otrevlig ut tycker jag. Just denna överlevde och är nog en ”otrevlig” vuxen nu.Flört

Mina katter har inte riktigt lärt sig skillnaden ännu mellan vad matte tar ifrån dem och vad de får behålla. De traskar snällt hem med allt till mig och jag försöker berömma dem även för fåglarna, men jag har gråtande begravt fler än jag vill minnas.

Jag har hört grannar som har katt som hävdar att just deras katter inte tar fåglar. Däremot är deras katter väldigt duktiga på att ta möss. Jag är tveksam till att katterna förstår skillnaden, mina har då aldrig gjort det.

Familjen hade en underbar tiokilos katt som hette Rufus som en gång med stor dramatik fångade och dödade en duva inför en liten pensionärspublik!

En av pensionärerna förföljde då resolut med Rufus hem och började skälla ut mig för vad ”den hemska katten hade gjort!” Rufus blev ivrigt utpekad av den gamle upprörde mannen. ”Det var han! Där! Den där!” Som tur var var mamma hemma just då som sansat klev fram och på ett väldigt vänligt sätt förklarade för mannen att Rufus inte hade tagit duvan för att vara elak utan för att han var en katt! Hon lyckades lugna honom. Rufus (och jag) gömde oss på behörigt avstånd, bakom mamma tills den otrevlige mannen hade gått.Oskyldig

Pixie har kommit hem med allt från ödlor till fladdermöss. Jag har försökt tala om för henne att de sistnämnda är fridlysta, men hon lyssnar inte på det örat.

De är dåliga flygare matte, de flyger in i mina tassar när jag ligger på taket… Så jag tar in dem för att du ska kunna rädda dem… så är det.

Men man får ta det onda med det goda när man har katt. Tänk att aldrig ha fått vakna mitt i natten av att en fladdermus kommit in i huset (med hjälp) och nu försöker ta sig ut. Det är vardagsdramatik!  Tänk så händelsefattiga liv de som saknar katt lever…Flört

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.