Den lille frusne kaffedrickaren…

Efter att ha fått vara ute på egen tass i snöoväder(?!) kämpade den lille Picasso för att komma in. Han var blöttassad och kall och han ”ringde på” så despearat så jag hörde honom från övervåningen.

Lite bakgrund. Kissarna går in och ut genom köksfönstret som leder direkt ut på altanen. Både Picasso och Pollux krafsar på fönstret när de vill in. Fönstret ser ut därefter under höst och vår…

Jag krafsar på både insidan och utsidan matte, det har jag lärt mig av Pollux!(OBS gammal bild så snöigt är det inte ännu Flörtsom tur är)

 

Jag släppte ut Picasso på morgonen då här ylades något fantastiskt! Han har stämma den lille… många olika stämmor faktiskt. När han var mindre var det bara mjurr, men nu har det börjats öva skalor.

Do-re-mi-fa…

 

Jag jobbar hemma idag, vilket idag innebar en liten bloggpaus framför kattsajten. Den lille fick alltså gå ut och sen gick jag upp och började kontrollmäta den trädgård jag jobbar med just nu. Jag gjorde avbrott en gång och gick ner för att kolla om Picasso ville in. Det ville han inte. Jag gick upp igen och slukades totalt upp av jobbet tills jag hörde ett gnissel… Det tog mig några sekunder innan jag kopplade vad det var. Picasso!!! Jag rusade ner. Mycket riktigt där utanför fönstret stod den lille och pressade en blöt tass mot fönstret och skapade gnisselljud. Höga gnisselljud!

Dom var inte så höga från början matte. Det vill jag påpeka.

 

Jag släppte in honom, han fick mat. Han spann visslande lyckligt över det initiativet! Jag gick sedan upp igen och då kom han som en liten vind och stack ner nosen i min kaffekopp. Brukar inte vara någon fara ingen av katterna gillar lukten… Utom möjligen då Picasso… Fortfarande vissel-spinnande dunkade han till mig med huvudet kärleksfullt och sedan ner i muggen igen för att lukta på kaffet. Sen hände det…

Utan tvekan körde han ner en tass rakt i mitt kaffe som vid det här laget var lite ljummet! Han slickade sedan omsorgsfullt av tassen! Vad är nu detta? Jag räddade undan kaffet då jag inte för mitt liv kan tänka mig det är bra för små katter. Är det nån som har haft liknande erfarenhet? Har hört talas om mycket tokigt katter sätter i sig, men kaffe? De andra två ryggar alltid vid doften och jag kan svära på att de rynkar nosen när de känner lukten av kaffe.Glad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.