Pixie lär matte om ägande

– Pixie, vad tycker du om hur vi människor tänker när det gäller ägande?

– Ägande? Förstår inte det ordet matte, vad betyder det?

– Jo, om vi äger något så har ingen annan rätt till den saken eller varelsen och vi får göra vad vi vill med den.

– Förklara mer matte, för jag förstår inte.

– Ja, vi människor kan äga andra varelser, som t ex hundar och katter. Många skulle nog anse att jag äger dig, Pollux och Picasso.

– ”Många” vilka är ”många”, matte, andra människor?

– Ja.

– Jaha, hihi, vad mera kan ni ”äga”, matte?

– Vi äger mark och hus och skogar och … allt som går att ta på.

– Det som inte går att ta på då matte, som luften, äger ni luften också, äger ni vinden, snön och solen, äger ni sommaren, matte?

– Äääh, nej det tror jag inte vi kan säga att vi äger. Eller… om det inte vistas på vår mark förstås för då äger vi det!

– Jaha, så om sommaren vistas på er mark eller vinden, eller regn, då äger ni dem? Om ett rådjur passerar eller en tjäder, äger ni dem då?

– Nej, det kanske är fel sagt, hm… så svåra frågor du ställer. Nej, det äger vi inte. Jag funderade nog mera på snön, som vi kanske inte äger, men kan få ansvara över och behöva flytta på väldigt mycket. Då den faller på olämpliga ställen.

– Ni lever jobbiga och komplicerade liv matte… Vilken tur att jag är en katt som accepterar att snön faller där den faller. Jag känner inget behov av att flytta på den. Tänk matte, om ni också kunde få vara som vi och göra vad ni vill när ni vill det. För övrigt får du ”äga” mig om du vill. Jag är jag oavsett vad ”andra” anser. Nu ska jag gå och lägga mig och vila ett tag och bara njuta för det är det jag vill göra precis just nu! Hej så länge, matte. Kurr!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.