Samtal med en igelkott

– Jag vill tacka så mycket för all uppvaktning jag fått på min födelsedag! Katjas matte har lärt oss att man ska fira i 3 dagar så det har vi gjort.

Nu ska jag berätta om vad som hände igår kväll. När mörkret infunnit sig satte matte och husse på sig pannlampa och gav sig ut och sprang.

Väl hemma insåg matte att hon missat att leta vårtecken i rabatterna på väldigt länge. Så med pannlampan söktes rabatterna igenom. Istället för vårblommor hittades plötsligt en liten igelkott.

Vi katter i familjen brukar ignorera dem, de sticks nämligen. Vi låtsas som att vi inte ser dem, men matte och husse blev glada och uppspelta. Följande dialog hörde jag mellan matte och igelkotten.

– Ja, jag är vaken! *Frust* Lys inte på mig med den där. Jag förlorar mörkerseendet alldeles totalt.

– Åh så söt du är ”Kotte”. Du var mig ett riktigt vårtecken!

– Här blir man lyst mitt i snoken! hallå! Tur att det finns stjälkar att gömma ögonen bakom. Kan du möjligtvis sluta lysa på mig människa!

– Så söööt! Det gör nog inget att vi lyser lite försiktigt ovanpå honom. Igelkottar ska ha vansinnigt dåligt syn. Jag har hört att de kompenserar  med luktsinnet.

– VA??? Skulle jag inte se? Jag känner mig förolämpad. Frustrerande att ha med människor att göra. Ska försöka mig på en skrämselattack. BU!!!

– Nej! Vänta han den rör sig. Ska se om jag kan få en liten bild till på honom. Jag ska vara försiktig så han inte blir rädd.

– Rädd? Jag? bah! Jag försöker ju skrämma dig. ”BU på dig människa!” iväg med sig. Äsch det är nog som forskningen säger. Människor är döva!

– Vi ska inte störa dig längre nu kotte. Du får fortsätta din vandring. Kul att se dig igen! Nästa gång kanske vi får bjuda på något. Nu när vi vet att du är i området igen.

– Önskar jag kunde säga detsamma människa, men kommunikationen var lite enkelriktad och strålkastaren förstörde mitt mörkerseende och ingen mat nu? Nåja… det kan ju bara bli bättre…Obestämd

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.