Min stads hyllning till kattdjuret del 1 (kedjeblogg)

Publicerat: 2012-01-06 16:47

Jag bor i Norrköping och här har vi faktiskt några hyllningar till kattdjuret. Den första jag tänkte presentera är ett lodjur. Jag läste i Folkbladet att detta lodjur  har funnits i Norrköping sedan 1953. Det står i ett område som kallas för lejongropen. Jag läste någonstans att lodjuret var anledningen till namnet… Känner folk inte till skillnaden mellan  ett lejon och ett lodjur???

När jag bestämde mig att göra en blogg om detta så börjar jag söka  efter lite bakgrundsfakta . Det visade  att en Arvid Knöppel ligger bakom skulpturen. Jag googlade vidare och fastnade i en fascinerande historia. Arvid hade ett tamt rådjurskid som också det ska finnas i bland annat Norrköping. Jag måste åka och titta på det.Skäms

Men… nu kommer det intressanta. Arvid hade inte bara ett tamt rådjur han hade också ett tamt lodjur! Förvånad Det följde honom in i hans ateljé när han skulle in och jobba. Arvid döpte lodjuret till Slobacken, så det är det lodjuret vi har som staty i Norrköping. Jag vet att de vilda djuren hör hemma i naturen, men jag blir ändå väldigt fascinerad när de fungerar med oss människor. Det är hur som helst inte så konstigt att detta lodjur blev så vackert. Det blir säkert så när man har så fint tillfälle att detaljgranska.

Jag gör denna blogg till en kedjeblogg för jag vet att det finns andra hyllningar där ute till katten… Uppsala någon? ZZZ-gänget kanske? Flört

Jag kommer att publicera 3 bloggar på raken här för jag har 3 hyllningar till katten i Norrköping och det blir för långt för en blogg.

Så vill ni inte läsa mera hyllningar till katten så ignorera de andra två från mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.