På modern skattjakt del 2

Publicerat: 2011-10-11 07:17

Ja, vi har alltså börjat med geocaching (se tidigare inlägg). Både jag och min man och sonen i huset har blivit lite bitna (inne på tredje dagen hahaha så ”biten” kanske var ett lite starkt ord). Hur som helst så gick vi till jobbet igår och det tog oss så där en fyrtiofem-femtio minuter och vi pratade geocaching nästan hela tiden.  

På min mans mobil har vi laddat ner ett program som visar var det finns ”skatter”. På vägen till jobbet passerade vi flera stycken. Vi bestämde oss för att vi inte hade tid att springa och leta på väg TILL jobbet, men däremot på väg hem.

När dagen äntligen var slut och det var dags så öppnade sig himlen och det ösregnade! Men… längtan att gå och leta efter skatter var faktiskt större än det sunda förnuftet så vi smög runt med ett jätteparaply i staden och letade efter små burkar och askar som okända människor placerat ut så klurigt de kunnat. Det hör till den här leken att man inte får avslöja för icke-initierade var burkarna är. Detta för att det finns så stort behov av att förstöra, så skulle någon få se dem dras fram ur ett träd eller bakom en staty så är risken stor att burken inte skulle finnas kvar för nästa skattletare.

 Att smyga runt och känna diskret under stadens parkbänkar och spana under stenar och detaljgranska träd och murar kan för utomstående verka en aning udda och ibland är det svårt att inte dra blickarna till sig. Men åh så roligt det är när man hittar en liten burk.  De vi hittade igår var av storleken mikro så de rymde bara en lista där man kunde skriva sitt namn som bevis på att man hittat ”skatten”.

Vi fann två igår.   Jag kan meddela att det är ett suveränt sätt att få motion och många av fynden är i programmet stämplade med handikappsanpassad symbol. Dvs de är placerade så att man lätt kan komma dit med t ex rullstol. Tanken är att vem som helst ska kunna ha detta som hobby. Det man behöver är en s.k smartphone eller en bärbar gps, sen kan man vara med och leka.

Önskar er en riktigt trevlig dag. Jag tycker den ser ut att bli fin. Kanske läge för lite geocaching?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.