På modern skattjakt!

Publicerat: 2011-10-09 19:09

Ibland blir helgerna onekligen lite lika varandra och mycket handlar om att få veckorna att tuffa på. Så det blir att handla och städa och försöka hinna med allt det där man inte hinner under veckorna. Sedan blir det lätt att man myser till det och hamnar framför datorn och vips är helgen över!

Denna helg beslutade vi oss för att göra något annorlunda. Vi bestämde oss för modern skattjakt. Vi kom på att vi hört talas om något som heter geocaching och det ville vi prova på. Det hela går ut på att man letar skatter som folk placerat ut var som helst och nästan överallt. Vi åkte ut i marker vi gillar att gå laddade ner en app till mobilen som talade om var ”skatten” fanns och där vi var fanns det fyra skatter. Vi följde ledtrådar kompassriktningar osv tills vi hittade askarna. I dem låg lite olika föremål från folk som hittat skatten tidigare. Idén är att man inte får ta något föremål utan att ersätta det med ett likvärdigt.

Ett strålande sätt att bli av med diverse småpryttlar som jag inte har hjärta att kasta hemma, tänkte jag och vi föll alla för idén med skattjakt. Vi hade riktigt kul och fick komma ut och röra på oss och få se lite härlig natur.

Läs gärna mer om Geocaching här.

Trevlig söndagkväll allihopa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.