En morgon med en liten ego-katt ;)

Publicerat: 2011-09-29 21:06

Denna morgon började som många andra med en liten Picasso ivrigt slående med sänglampans sladd med lysknapp mot sovrumsväggen för nu är det väl ändå morgon? Det dunkas tills matte vaknat och kommit till samma insikt. Om matte bara inte vill vakna så bits det lite demonstrativt i sladden och då vaknar matte i panik och mumlar nått om sladdskydd. Orden ”värre än en kanin” hördes också.

– Är visst ingen kanin matte, gillar bara att gnaga lite… ibland

Vi avancerar in i duschen där matte håller på och stå på näsan för där har lille Picasso varit och hjälpsamt lyft bort brunnslocket för att ytterligare försäkra sig om att matte verkligen är vaken. Nu är matte vaken och har ont i tån.

Vi duschar klart, dvs matte duschar och Picasso leker med proppen till badkaret och pillar in den under badrumsmattan så matte kan snubbla lite över den också.

– Vill du snubbla över mig också matte? Mjurr!

När vi snubblat klart denna morgon så är det frukost. Frukost till katterna, frukost till matte. Puh, lugn stund. Picasso är uttråkad och tycker att för mycket uppmärksamhet går till frukosten. Den lille rusar fram till dörren till matförrådet och ställer sig och puffar den med tassen fram och tillbaka och trots att den är stängd så ger den ett stort irriterande ljud ifrån sig. Det har Picasso lärt sig och dunkar ca fem gånger på dörren och tittar sedan runt hörnet uppmärksamt på matte för att se om det var tillräckligt irriterande eller om han måste fortsätta lite till för att matte ska ägna sig åt honom.

– Hörde du matte?

Matte tar upp sin lille busgrabb och busar med honom ett litet tag, – Lycka! Mjurr!

Men när matte inte längre har tid så vill Picasso ut.

eller mer med sanningen överensstämmande…

– Ja du lille älskade katt du är verkligen en liten heltidstjänst på morgonen 🙂

– Va? Vem? Jag?

– Ja du älsklingen min! Tack för alla skratt du ger mig! Det är stor lycka att ha en alldeles egen liten ego-katt nämligen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.