Uteliggarkatterna slutet?

Publicerat: 2011-09-05 16:46

Jag har en mapp bland mina bilder som heter ”To the rescue”. Där ligger uteliggarkatterna. Jag vet inte om någon mer här gillar filmen ”Röda Nejlikan” med Anthony Andrews. Jag ser den lite då och då och älskar rollen han spelar. Hans bästa roll någonsin! Bättre än Ivanhoe, tycker jag. I Röda nejlikan finns det en liten dialog som etsat sig fast hos mig. Det är i början när han hjälper Armand som råkat lite illa ut. Han fäktas mot två män och den första trillar i floden. Innan han petar i den andra säger han ”It would seem your friend is in distress. To the rescue.” Då åker den andra i och som avslutning på dialogen hittar nejlikan en kniv som tillhörde en av männen. Han granskar den kritiskt innan han slänger den över axeln i floden och förbigående lägger till ”Yours I believe”. Det är precis i början av filmen, en underbar film som handlar om att rädda liv och göra något man tror på. Sedan kan man kanske diskutera etiken i filmen, men det är en annan historia.

Uteliggarkatterna har betytt det för mig. Göra något jag tror på och rädda liv. Ibland är det trist att inte Hollywood är mer tillämpligt i verkligheten för då hade den här historien blivit mer rätt och lärdomen hade varit att ”gör det du tror på så blir det bra.” I det här fallet blev det inte så.

Katterna hos gubben är förvisso borta nu… nästan… Återkommer till det. Jag har uppfattat läget hos gubben så att de äldsta katterna knappt var året gamla för polisen hade ju varit där förut i vintras och tagit hand om katter så hur gamla kunde de här vara? Sessan kommer därifrån (Jassans underbart vackra prinsess-katt)

Så här blev det i alla fall. En mamma med ungar togs om hand. 4 katter sköts pga att de enligt polisen var ”halta och lytta” och i så dåligt skick att de inte gick att rädda på annat sätt. Hur halt och lytt hinner man bli på ett år? Skabbig, vanvårdad det skriver jag under på.

Skjuten

Skjuten

Åh lille Putt om vi hade kunnat ge dig ett hem istället, så du hade fått en chans att se att alla människor inte är så egoistiska och känslokalla som de du mötte. Både Jassan och jag sörjer denna lilla svartvita vanvårdade katt så det gör ont. De andra också förståss, men den här lille kraken gick igenom så mycket lidande under sitt korta liv. Lever hans själ vidare och börjar om någon annan tid så lär den inte lita på människor! Jag är SÅ ledsen att jag lade mig i och att vårt samhälle är så krasst, kallt och fattigt att allt vi värderar är pengar och tid.

Du lilla skabbiga katt… Våra myndigheter såg dig med största sannolikhet aldrig som ett levande liv. De såg dig troligtvis som en kostnad. Jag trodde i min enfald att en vaccinering var billigare än en avlivning. Att skjuta katterna fanns inte i min värld. Katter är husdjur inga älgar.

Åh om folk kunde sluta producera kattungar på sina katter som de inte tänker ta hand om! Hur många liv ska offras pga egoism och dumhet? Snälla ni som inte kastrerat era katter, gör det, så inga flera kattungar behöver växa upp så här, oönskade och oälskade.

Efter skottlossningen finns det två katter kvar hos gubben. Polisen har missat dem. Är en av dem en hona så är det en tidsfråga innan det ser likadant ut igen. Förslag? Någon?

Nu ska jag gå och pussa och krama mina älsklingar som också varit oälskade och oönskade. Jag väntar på tips och råd från er innan jag går vidare, så har ni några så kan ni väl dela med er? Min ork och lust att hjälpa har gått lite i väggen vad gäller detta.

Gråter

Eva

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.