Varför följs inte djurskyddslagen?

Publicerat: 2011-06-18 21:00

– Matte vad är djurskyddslagen?

– Oj, det var en tung fråga. Det är en lag som ska skydda djur från oförståndiga och elaka människor.

Picasso : Va? Måste vi skyddas från människor?

– Ja tyvärr behövs det ibland!

Picasso : Vad står det i den där lagen? Vad behöver jag skyddas ifrån?

– Oj, jag vill inte skrämma upp dig i onödan, men vi kan väl säga att den tar upp en hel del saker som du och dina vänner kan råka ut för.

Picasso : Jag vill veta!

– Vanvård, djurförsök, djurplågeri tro mig älskling, listan kan bli lång.

Picasso : Usch, finns det människor som vill plåga djur? 

– och vanvårda djur. Det är en kategori lagen borde ta hand om bättre. Det finns folk som har djur och inte har vare sig råd att ta hand om dem eller kunskap. De ser er som mindre värda än oss. De anser att ni är en pryl som går att kasta när den går sönder.

Picasso : Va? kasta? Nej så otäckt… Tillåter lagen det?

–  Nej, det gör den egentligen inte, men problemet är att den inte följs. Det finns massor med djur, massor med katter som far illa hos folk som inte har kunskap och pengar och ta hand om dem och förvånansvärt lite görs. Ansvariga myndigheter blundar för problemen.

Picasso : Men finns det inte katthem som kan ta hand om dem? Jag kommer ju från ett sånt. De tog jättebra hand om mig.

– Nej vännen, problemet är att katthemmen är fulla. De är fulla hela tiden. Detta är också en signal på att nått är fel. När vi inte längre behöver katthem kanske lagstiftningen fungerar. Men du vet att jag älskar dig, Pixie och Pollux massor eller hur?

Picasso : Jo… men alla andra djur då, som inte är älskade? Sådana som används som slit och släng… Vad gör vi med dem? Det här måste jag fundera över ett tag matte. Jag visste inte…

Detta blev en deprimerande blogg, men jag känner ibland viss hopplöshet över det här. Alla mina katter är oönskade katter som folk oansvarigt sett till att de kommit till och sen bara släppt ansvaret över genom att dumpa dem på katthem. Vet inte om alla dumpades ens en gång eller om de har hittats och tagits in, det är Pollux jag inte har någon info om.

 

Jag skulle också vilja uppleva kattungar på en katt någon gång när jag själv kan ta hand om alla kattungar. Men som det ser ut i världen kommer ju inte det att ske. Det finns så himla mycket katter som behöver djurvänner som tar hand om dem så det får stanna i en dröm och jag kommer antagligen att fortsätta ta halvvuxna katter från katthem när mina nuvarande älsklingar går bort. Tänk om jag hade fått vara med från början med Pixie, Pollux eller Picasso, vilken dröm. Att ha fått följt med dem från första andetaget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.