Kajungen del 2…

Publicerat: 2011-06-05 13:32

Ja ni,… trots goda föresatser om att inte släppa ut katterna så kom det en morgon. Vi släppte ut dem höll tummarna att lill-kajan hade hunnit undan men… det hade den inte! Det dröjde ca tio minuter innan Picasso hade hittat den och transporterat in den inomhus. Vad göra? Föräldrarna klarade alltså inte av att skydda den. Sätta upp den i ett träd? Ni har sett Picasso här på sajten och vet att ett träd knappast är ett hinder för honom.

Jag stängde in Picasso och kajungen förflyttades till källaren. Vi har ett hobbyrum, där fick den vila ut efter den något våldsamma transporten. Den mår bra!

Kraxi 

Jag har för många år sedan erfarenheter av en kaja som blivit skadad och vinglade in på vår tomt. Vi hade då inte katt, så den vinglade rätt! Den bodde på vår bakgård i tre dygn sedan var den återhämtad. Vi matade den med mindre smarta saker som bröd, ost och skinka! Det blev en liten gourmet-pippi av den. När vi senare skulle visa den en mask tittade den på oss som vi var dumma i huvudet. Var var skinkan och vad var det där för nått osmakligt som kröp där? Den kajan klarade sig galant och kom och hälsade på oss i ett par år efteråt!

Kraxi äter kattmat

Ni får hjälpa mig att hålla tummarna för denna lilla kaja som vi döpt till Kraxi. Planen är att föda upp den tills den klarar sig undervisa den lite i mask och insektsvärlden och sedan försöka släppa den hos mina föräldrar som bor en bit bort (de får stödmata den tills den klarar sig själv). Här är ingen idé att ens försöka släppa den. Han lever nu på ägg och kattmat och det gillar han och ser ut att må bra av.

Kraxi äter mycket kattmat

Kraxi är redan nu jättetam, tyvärr. Svårt att mata honom utan att göra honom tam. Jag gick inatt upp klockan 3 då jag tänkte att han kanske behövde stödmatas lite då. Kraxi tittade på mig som om jag var riktigt tokig och lade demonstrativt huvudet under vingen. Jag petade på honom för att ändå markera att det var matdags, men den lille ignorerade mig och somnade tvärt. Tja, jag ska inte klaga, skönt att slippa gå upp mitt i natten. Imorse var han däremot hungrig och han har ätit regelbundet hela dagen idag.

Kraxi vilar efter maten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.