Jag vill ha ett smart-halsband :)

Publicerat: 2011-05-31 07:00

Halsbandet är det jag kan sätta på katten när den går ut. De behov jag har och den funktion som finns på halsbanden idag gör att jag skulle behöva sätta på mina katter flera halsband.

1. Jag skulle vilja ha en kattlucka till mina katter, men jag vill ha en som bara släpper in och ut mina katter. Dvs jag vill ha någon typ av elektronisk igenkänning via halsbandet som känner av när det är just min katt som närmar sig dörren och släpper in den. Denna funktionalitet finns och den vill jag ha i halsbandet.

2. Fästingar. Dessa små odjur. Det finns vissa halsband som repellerar dem eller vad det nu gör. Har inte full koll på detta, men denna funktionalitet skulle jag vilja ha i halsbandet, finns i någon form också.

3. Pejlingsutrustning. Ja det har jag ju redan i mina halsband. Där jag alltid kan få reda på var de är någonstans genom att pejla dem. Alterntaivet skulle vara GPS där jag kan få reda på både var de är och var de har varit. Gillar den tanken. 🙂 Här kan man också sätta upp gränser för var katten får vara och få sms när den går utanför området. Åh, vad sms jag skulle få… ;-). GPS finns i halsband men då talar vi inte om små halsband längre…

4. Halsbandet skulle också kunna fungera som en liten id-bricka om kisse försvinner. (Kanske inte är bra att ha det här förresten för det händer ju fakiskt att de tappar halsbanden), bättre med chip, eller som komplement?

Om jag skulle få igenom allt det här så skulle det i dagsläget vara lika bra att skicka ut kisse med liten ryggsäck! Men i framtiden kanske? Så min önskan till halsbandstillverkare är tänk större gör mindre! Skapa ett smart-halsband, med mer funktionalitet än en.

Är det någon funktionalitet jag glömt som någon annan kan komma på?  (På med de gula hattarna 😉 för de som läst tidigare bloggar)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.