Den fjärde katten…

Publicerat: 2011-05-29 09:00

Igår fick kissarna en liten chock. Vi var alla ute och lekte på tomten (matte också). Killarna sprang om varandra och lekte. Pixie höll sig lite på behörigt avstånd. Inte för mycket bus där inte, då blir hon ledsen.

Plötsligt gjorde Pollux ett bus-utfall mot Picasso som lyckligt sprang iväg mot thuja-häcken.

Då hände det, från ingenstans rusade en jättekatt ut på gräsmattan och hoppade på Picasso och tumlade runt ett varv.

Matte som satt med kameran riktad mot grabbarna släppte den och rusade fram och pyschade. Nykomlingen försvann blixtsnabbt in i det gröna. Nu var förvirringen stor! Picasso såg så förvånad ut.

Fanns det flera katter? Stora katter, monsterkatter? Han tittade sig skeptiskt omkring.

Hukar lite bakom Pixie och gömmer sig i det gröna.

Pollux rusade fram till häcken (modig av min närvaro) och skulle efter nykomlingen.

Matte lyckades identifiera monsterkatten och ta en väldigt otydlig bild.

(Som sagt ingen rekordbild på nått sätt Flört. Katten ligger längst fram i bild, grårandig och stor. Kan ha varit så att matte också blev lite darrig) Ja, man får titta flera gånger för att se någon katt på den här bilden.

Efter ett tag gjorde nykomlingen en liten attack mot Pollux som skrek till. De var nu på fel sida om häcken så matte kunde inte göra så mycket. Pixie rusar fram som skjuten ur en kanon och stirrar vilt omkring sig. De reagerar alltid så här, konstigt. Pixie och Pollux verkar inte gilla varandra något särskilt, men skriker Pollux får Pixie panik.

Jag beslutade mig nu för att ta in katterna en i taget och då Pollux var onåbar så började jag med tjejen, lyfte upp henne och började gå mot dörren. Då sprang en högst osäker Picasso efter mig och pep in snabbare än jag han att lyfta ner Pixie. 2 avklarade, 1 kvar tänkte jag och gick bort mot häcken.

Pollux hade nu kommit över på min sida av häcken och var märkbart irriterad. Jag fick dock lyfta upp honom också och även han kom in innanför husets säkra väggar. Resten av dagen vilades det mycket inomhus. Det verkar inte som att någon har några fysiska skador i alla fall, men lite snopet känns det. Mina 3 katter må vara fantastiska jägare, men att hålla reviret är nog inte deras starka sida.

Senare kom dock Picasso in med första musen, en liten näbbmus. Matte var redo med kameran så den lille kan nog få med någon liten bild senare idag på sin fångst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.