En viskjamande katt

Publicerat: 2011-05-23 06:51

Imorse runt klockan fyra började Pixie visk-jama. Ja, hon är den enda av våra katter som kan den konsten. Killarna ylar mest på när de vill nått. Men Pixie har en känsla för att det är för tidigt för att få komma ut så hon börjar med att viska ut ett ”mja?”. Inte mycket till reaktion från husse och matte som tänker (en gång = ingen gång). Nästa ”mju?” Nu börjar matte reagera. Hon försöker med ett ”pysch”. Pixie svarar med ett ”mjaaa?” fortfarande viskande men lite längre. Nu har matte insett att det inte är hon som kommer att vinna det här och kravlar upp ur den sköna sängen och genast… genast vaknar Picasso och han springer lyckligt med när Pixie visar vägen. Båda kissarna släpps ut och matte stuper i säng igen, kastar en blick på klockan och konstaterat att det är åtminstone två timmar innan nästa ljud, radion. Somnar om snabbt.

Vid sex-tiden när vi vaknat och gjort oss i ordning går jag ner och där framför köksfönstret sitter en liten gråsvans. Formligen klistrad mot rutan och vill in!  Jag öppnar och han ylar nästan anklagande mot mig. Hur kunde jag låta honom vara ute i det här vädret så länge? (Det regnade)

Jag försöker förklara att det var han som absolut skulle svansa med Pixie ut, men mina förklaringar försvinner i spinnande och buffande i att vara inne.

Men matte jag trodde det skulle vara lika mysigt som igår?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.