Pollux tar semester

Publicerat: 2011-05-09 21:13

Hur roligt det än är med en liten katt-ungdom så är det påfrestande för de vuxna katterna ibland. Pixie är nog den som störs minst och är mest anpassningsbar. Pollux når en gräns där han bara får nog. Han går in i väggen. Jo, katter kan också gå in i väggen.

Tystnad, lugn och ro. Tack!!!

Det finns inte en del av honom som orkar med mer svansnosande eller små vänliga mjurr när man sover eller äter. Plötsligt blir min snälla Pollux till en liten monsterkatt som fräser och morrar. Då är det dags för semester för att ladda om batterierna! Vi åkte till ”mormor” och ”morfar” och sov över i helgen, bara jag och Pollux. Det blev vila och lugn och ro. Ingen liten katt på hornhinnan när man sover.

Vilken skillnad! Pollux smög in i deras hus spinnande och tog diskret plats hos familjen. Han strök sig mot alla och visade sig från sin absolut bästa mest väluppfostrade sida. Det var tyst, det var lugnt och framförallt ingen kattunge! Lysande, tänkte Pollux och njöt! Jag flyttar in! Matte fick man ha ifred också ett tag och mormor, åh så skönt! 

Kan vi stanna ett tag matte?

Efter att ha blivit beundrad, klappad och kelad med var ordningen återställd. Pollux kände sig dyrkad och älskad och tystnaden…? Ja, det enda som hördes var en katts spinnande. Kan det bli bättre tänkte Pollux. Till slut var ändå ledigheten över och Pollux kom tillbaka till sina kamrater här hemma, med något mer laddade batterier. Väl hemma gick vi ut i trädgården och lekte med Picasso.

Det lilla yrvädret, jag sätter mig här och spanar lite…

Det där får vi göra om matte…… För så här laddad blev jag!!!

Hm… Pollux… påskharen kom lite sent i år, men han kom i alla fall med fart…Flört

-Var inte elak matte, jag har faktiskt mindre öron!

Högsvansningsfullt,

Sir Pollux

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.