Musen – vitsvans och gråsvans berättar

Publicerat: 2011-04-24 10:37

Igår morse gjorde jag lite extra väsen ifrån mig när jag kom in för jag hade fångat en mus som jag tänkte visa husse och matte. Ingen reagerade när jag kom hem. Det har varit lite så sedan gråsvans gjorde entré kan jag tycka. De är inte lika uppmärksamma längre. Jag hade en liten fripassagerare med mig in som gjorde att jag inte helt kunde kommunicera med nån heller.

Jag tvingades sätta ner honom. jag mjauada lite, men ingen reaktion. ”Hallå människor var är ni? Lunchen är serverad!!!”

Ingen reaktion. ”Husse!!! Äntligen!!! Hallå… husse! Vänta, oj musen smiter under trappen… Vänta husse ska bara hämta den…” Äh! Typiskt husse gick förbi. Såg han inte???

Hm… matte kanske. ”Mjau-atte!!!” ”Kom upp då Pollux, sitt inte där och jama, kom hit!” ”Mjau…” (lite upptagen här, kan inte du komma matte?)

Ingen reaktion. Hm… ok, vänta ett ögonblick här musen, ska bara hämta matte! ”Matte, matte jag…” ”Nämen, Pollux, lilla vännen vill du gå ut?” ”Mjaää…” (Inte när det finns käk i källaren.)

Matte öppnar dörren.

”Mjooo” (Mja och så gick jag ut.) De får väl upptäcka lunchen lite senare när de blir hungriga då. ”Mot nya äventyr!”

Med hög svans Pollux

Något senare:

Fick vara ute hela förmiddagen och sen sa matte att nu ska vi vara inne. Inne, bläh så trist! Vad ska jag hitta på nu?

Jag gick och var lite smådeppad tills jag kom till källaren!!! Helt fantastiskt där låg en mus! Min första mus! Där på golvet där jag gått så många gånger. Hur spännande som helst! Precis en sån som Pollux och Pixie berättat om, fast lite mindre rörlighet. ”Död” tror jag att Pollux kallar det. Men vad gör det? Underbar doft, underbar konsistens, mjuk och rolig att leka med.

Jag bar upp den och lade den på mattan med ett ”mjurriie”. Matte tittade upp och sa ”Det där var ett nytt läte från dig grabben, vad betyder det?” Entusiasmen dog något. ”Aha, en död mus… Där ser man… nu förstår jag vad Pollux råmade om förut…” ”Ja, du får leka med den ett litet tag, men sen åker den ut i sopptunnan.”

Det är en stor mus matte!

Är du säker på att den är ”död” den är ju så livlig… hihi…

”Titta matte, den smet in under mattan!”

-Hm… ja grabben jag såg hur den fick hjälp…

Ujj, vad det var jobbigt att jaga möss…

”Men… Mjurr så kul det var”

Picasso

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.