Sickan – Pixies första kärlek

Publicerat: 2011-04-12 09:00

Jag köpte som sagt Pixie och de övriga P:na från ett lokalt katthem. Pixie var ca 5 månader när jag skaffade henne och detsamma gäller Pollux. Ett par veckor efter att jag släppt ut Pixie för första gången fick jag se honom. Det var höst och det gick så fort så jag blev ärligt talat osäker på vad jag sett.

Jag trodde ett ögonblick det var Pixie men sen såg jag henne följa efter som en liten skugga. Det hjälpte inte alls att matte ropade, det hade ingen som helst effekt. Pixie var kär! Hon följde sin katthanne överallt och plötsligt hade vi en katt till i trädgården. Han var dock väldigt skygg men fasansfullt stilig. 

Visst är han vacker? Kan man inte förstå Pixie?

När Pollux anlände dröjde det innan han och Sickan (som han hette) blev ”vänner”. Sickan hade reviret på vår tomt och Pollux hade svårt att acceptera det. Men han var mindre och hade inte så mycket att sätta upp mot Pixies pojkvän.

En ung och kär Pixie

Till slut kom dock kissarna så bra överens så vi kunde hitta dem alla sovade på vår altan i varsin stol. Ibland hade de dock ordentliga fighter eller det var nog ”kärleksgnabb”. Vid ett sånt tillfälle tappade Sickan sitt halsband på vår altan. Jag tänkte att det är inte hela världen han får tillbaka det nästa gång han kommer.

Under den här perioden var Sickan hos oss varje dag. Han kom inte nästa dag och inte ytterligare på någon dag. Sedan plötsligt dök han upp med ett nytt halsband! Då kände jag mig lite fånig. Jag visste ju var han bodde och hade kunnat gå dit med halsbandet. Nu hade familjen sett att han saknade ett och han hade antagligen fått vara inne till ett nytt hade införskaffats.

Jag log när jag fäste fast halsbandet runt hans nya fina halsband. Undrar vad de tänker därhemma tänkte jag skrattande. ”Vilken duktig katt! Nu har han hittat sitt halsband och kommit på ett smart sätt att få hem det?” Flört De måste ha undrat. Chansen att någon annan människa har så bra koll på ens katter som vi hade då på Sickan är nog sällsynt. Nästa gång jag såg honom hade han sitt gamla halsband igen.

Nu är det två år sen Sickan var här senast och jag tror aldrig att vi får se Pixies vackra kille något mera.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.