Om fördomar vore sanna…

Publicerat: 2011-03-21 07:00

Många som inte är så intreserade av katter som kommer hem till mig tittar på Pixie och kallar henne för honom. Det händer hela tiden. Hon är ju så liten i formatet och har så små tassar och är så feminin i mina ögon. Så tjejig i sättet och framtoningen. Men, hon är svart och det ligger djupt rotat i oss att svart är manligt.

Förlåt? Kille, jag? Hela huset är fullt av dem. Jag är faktiskt en tjej

När (om) sen Pollux gör entré tätnar mystiken och frågor som ”Är hon dräktig?” ställs artigt för att visa intresse. Jag brukar svara lite förbigående att ”Det är en kastrerad hane så det tror jag inte…”

Dräktig??? Va jag? Det är tjock päls! Jag är en snygg kille i vitt 

Jag försöker få ner mina vuxna kissar lite i vikt genom att ge dem dietfoder, men jag vet inte hur effektivt det är. När sommaren kommer så brukar de gå ner lite mer per automatik. Får hoppas att det blir så även detta år. Så länge det inte slår på hälsan så gör det inget om de är lite runda. Risken för ohälsa ökar väl i och med vikt antar jag och Pollux har som sagt dåliga leder och det är en anledning att hålla koll på hans vikt.

Så om fördomar vore sanna så skulle min svarta lilla hona vare en rundlätt hane och min vita kattherre en dräktig katthona. Frågan är vad Picasso skulle vara?  Om svart är manligt och vitt kvinnligt, vad är då grått? Obestämd

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.