En kalltassad snarkande isbjörnsmatta…

Publicerat: 2011-02-14 21:29

När man har katt får man utveckla många nya färdigheter. En sak man lär sig är att sova på rätt plats i sängen. Igår kom jag hem efter att ha varit på Gotland i helgen med sambon. När man är på semester utan katt så verkar hotellsängarna så otroligt… rymliga.

Sambon och jag hittade snart våra platser i sängen. Sängen är stor, men min plats påminner om ett S i formen, för vissa nätter har jag tre katter i sängen. Det är tre självständiga katter som inte nödvändigtvis vill ligga på varandra. Däremot vill de gärna ligga nära mig eller sambon.

Lill-kissen nöjer sig inte förrän han får ligga med morrhåren mot min kind. Pollux har fotänden och Pixie brukar ligga nånstans i mitten om hon är hos mig, oftast går hon över till sambon eller klätterställningen efter ett tag.

Picasso är så glad när han hittat sin plats att han både spinner och visslar förnöjsamt till mig och ibland vaknar han och sticker ut en iskall tass och placerar den bestämt i ansiktet på mig som för att kontrollera att jag är kvar. Jag blir alltid lika chockad. Fattar inte att han alltid är så kalltassad… Då lägger jag en arm runt honom och hivar honom närmare.

kalltassad, jag?

Då hör jag Pixie snarka högt från sin klätterställning eller sängen.

Snarkar? Förlåt?

Sticker jag ner fötterna lite försiktigt möts de av en liten isbjörnsmatta längst ner i sängen, Pollux. Han är den ende av kissarna som är helt tyst. Pollux myser bara. Han ligger hela natten om han inte blir störd av något litet lurvigt som hoppar på honom och mjurrar.

Jag??? Isbjörnsmatta???

Man kan säga vad man vill om rymliga sängar, men jag gillar min säng med lurviga, mjuka små spinnande och snarkande katter allra bäst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.