Monstret Slipdamm

Publicerat: 2011-02-09 20:54

Hej… Pollux här. Vet ni vem Slipdamm är? Nu vill jag inte vara hemma alls längre pga Slipdamm.

Matte och husse går hemifrån om dagarna och låser in oss i källaren pga renoveringen. Då kommer han, monstret Slipdamm. Han är hemsk! Han låter fruktansvärt mycket. Men när vi äntligen kom ut idag var det tyst. Jag ville inte gå ut först ifall han var kvar bakom nån möbel, men husse lockade ut mig och sa tröstande att det var lugnt nu.

Kan man lita på det?

”Det är slipdamm överallt! Det måste ha låtit massor…” sa matte lite olyckligt till husse. ”Stackars kissarna.”

Det lät mycket och det VAR synd om oss! Jag såg mig omkring, men såg honom inte. Slipdamm måste vara ett osynligt monster som kommer fram när dörren stängs och sätter igång och låter jättemycket!

Slipdamm?

Kvällarna går fort och matte och husse susar runt i huset och städar och fixar. Till slut gick matte upp i sängen och kastade sig ned med ett ”puuuuh”. DET var signalen jag väntat på! Jag rusade upp i sängen och började trampa på mattes mage. Inga klor, bara tramp. En riktig katt-massage gav jag matte medan jag spann. Matte kelade med mig och vi hade en riktigt mysig stund enda tills ytterdörren rycktes upp. Jag for upp. Det visade sig att det var husse som släppt in Pixie. HON får vara ute minsan.” sa jag och tittade kritiskt på matte. Matte kontrade: ”HON, gör det hon ska och kommer hem igen”. Matte ler och klappar mig. ”DU däremot är en mars-katt just nu och ger dig bara ut och slåss och kommer in sur och fräsig. Jag vill inte riskera att du blir skadad och måste åka till veterinären. Du vet ju att du inte gillar det!”

V…veterinär… huh… nej, det vill jag inte, kanske lika bra att stanna inne imorgon också. Det är ju i alla fall en dörr mellan oss och Slipdamm.

Med Hög Svans,

Sir Pollux

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.