Hasande draken

Publicerat: 2011-01-24 18:23

Igår var vi iväg och handlade i djuraffären. Jag har länge tittat på en sån där kul tunnel till katterna som så många har på den här sajten. Efter lite letande hittade jag en färgglad historia i mörkblått med oranga tuber som stack ut på varsin sida. Inte den vackraste kanske, tänkte jag, men den duger fint.

Väl hemma mottogs den med lite varierande entusiasm. Pixie tog en titt på det långa prasslande eländet och såg ut som att hon rös innan hon vände den ryggen.

Nästa kandidat blev Picasso som genast satte igång och utforska den och hamnade i de oranga sidoutgångarna. Där låg han sen länge och attackerade allt och alla som passerade. Han såg ut som en liten krokodil.

När sen turen kom till Pollux hade Picasso precis börjat med en ny lek med tunneln. Han tog sats från halva rummet och kastade sig in i tunneln.

Den gled då över golvet lite tjusigt som en hasande drake med fladdrande vingar.

När han fick syn på Pollux genom tuben tog han extra sats och kastade sig lyckligt in i tunneln mot Pollux. Kom ihåg, det här var första gången Pollux överhuvudtaget såg tunneln…

Det prasslande och hasande odjuret rörde sig snabbt mot Pollux. De oranga sido-tuberna flaxade vid sidan om tunneln som drakvingar och gapet… Gapet var vidöppet och riktat mot Pollux! Jag kan inte säga hur rädd Pollux-stackarn blev. Kanske hann han också se att odjuret svalt Picasso? Lite osäker på detta, men jag kan i alla fall säga att han fortfarande tittar misstänksamt på den hasande, prasslande draken. Där ser man så viktigt det är med första intryck…

Glad Eva

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.