En reseledare på hemmaplan

Publicerat: 2011-01-21 15:31

Jobbet hade obligatorisk konferens med övernattning. Jag har rest mycket i mina jobb, under många år, så jag är inte jätteglad att få åka iväg och sova på hotell.

Att sova borta innebär att jag inte kommer att somna med ett mjukt spinnande och ett litet katthuvud som ligger lätt på min arm eller med nosen mot min kind. Detta insåg jag innan jag åkte och man kan säga att sömnen blev lite lidande utan katt. Positivt, jag kunde vända mig om utan att riskera att mosa en katt. Så den sensorn kunde jag lämna hemma. 

Att komma hem (till hotellrummet) utan att mötas av kissar som förväntansfullt står vid dörren och välkomnar innebar att en känsla av ensamhet infann sig. Vad tomt det är utan katt. (Viss frihet med att kunna svinga runt benen hur som helst om man ska leta efter fördelar. Fast längtan efter att dansa runt i hotellrummet var å andra sidan liten, för att inte säga obefintlig.)

Att inte få hjälp att knyta sina stövlar på morgonen, vilken katastrof! Lite förvånad över min egen reaktion här. Faktum är att jag rusade ut ur hotellrummet och insåg att jag glömt knyta stövlarna överhuvudtaget. Upptäckte det innan jag låg raklång på hotellgolvet vilket jag är tacksam för. Jag höll dock senare på att snubbla pga dåligt knutna stövlar?! Picasso kanske gör mer nytta på morgonen än vad jag har förstått!

Så, jag har just insett att mina katter också har jobb. Inte så att de behöver gå hemifrån för att jobba som vi. Deras jobb går ut på att vara hemma och hjälpa till och knyta skor, guida oss runt i våra hem och vara trivselfaktorer. Ofta står de också för underhållningen. En reseledare, fast på hemmaplan om ni förstår tanken. En mysfaktorhöjare utan lön.

Ok, det var faktiskt en trevlig konferens, men jag saknade mina 3 små reseledare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.